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J-GLOBAL ID:200901066839430760   Update date: Sep. 13, 2022

Morioka Katsuji

モリオカ カツジ | Morioka Katsuji
Affiliation and department:
Job title: Professor
Other affiliations (1):
  • Kochi University  Faculty of Agriculture and Marine Science, Department of Marine Resource Science Aquaculture Course   Professor
Research field  (2): Marine/Aquatic life sciences ,  Food sciences
Research keywords  (9): 飼料 ,  残滓 ,  鮮度保持 ,  水産物 ,  肉質 ,  品質 ,  養殖魚 ,  Meat quality ,  Culutured fish
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 1994 - Quality assessment of cultured fish
  • 水産物の鮮度保持
  • 養殖魚の肉質評価
  • 養殖魚の肉質に関する研究
  • 魚加工処理残滓の有効利用に関する研究
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Papers (62):
MISC (30):
Books (6):
  • 水産資源の有効利用とゼロエミッション “雑魚・混獲魚”の章,
    恒星社厚生閣,東京 2011
  • 海洋深層水の特性と利用-養殖・環境修復・食品利用 “うどんの品質に与える影響”の章
    恒星社厚生閣,東京 2006
  • 水産資源の先進的有効利用法 “第4章 すり身とねり製品 第2節 水晒しにともなう酸化はゲル形成能を低下させる”
    NTS, 東京 2005
  • 海洋高知の可能性を探る “有効利用の実例~食品分野”の章
    高知新聞企業,高知 2005
  • More Efficient Utilization of Fish and Fisheries Products (ed. M.Sakaguchi). “Oxidation during washing of fish meat induces a decrease in gel forming ability”, 357-373.
    ELSEVIER Ltd., UK. 2004
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Works (3):
  • 養殖水産物有効利用推進事業
    2005 - 2007
  • 水産バイオマス有効利用事業(アブラソコムツなど未利用魚からの低ワックスすり身調製法の開発)
    2003 - 2005
  • 配合飼料で飼育した養殖ブリの肉質評価
    2002 -
Education (5):
  • 1987 - 1990 京都大学大学院 農学研究科博士後期課程 水産学専攻水産化学分野
  • - 1990 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
  • 1985 - 1987 京都大学大学院 農学研究科博士前期課程 水産学専攻水産化学分野
  • 1981 - 1985 Kyoto University Faculty of Agriculture
  • - 1985 Kyoto University Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • (BLANK) (Kyoto University)
  • (BLANK) (Kyoto University)
Work history (11):
  • 2010/04 - 現在 Kochi University Research and Education Faculty, Natural Sciences Cluster Agriculture Unit
  • 2003/04 - 現在 Ehime University The United Graduate School of Agricultural Sciences
  • 2018/04 - 2020/03 Kochi University Faculty of Agriculture and Marine Science
  • 2016/04 - 2018/03 Kochi University Faculty of Agriculture and Marine Science
  • 2009/04 - 2010/03 Kochi University
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Committee career (4):
  • 2016 - 2018 日本水産学会 水産教育委員会委員
  • 2018 - 日本水産学会 シンポジウム企画委員会委員
  • 2011 - 2017 日本水産学会 編集委員会委員(Fisheries Science、日本水産学会誌)
  • 2002 - 2004 日本水産学会 シンポジウム企画委員会幹事
Association Membership(s) (4):
日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  海洋深層水利用研究会 ,  日本水産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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