Rchr
J-GLOBAL ID:200901080161852157   Update date: Aug. 19, 2022

Hata Akemi

ハタ アケミ | Hata Akemi
Affiliation and department:
Job title: 教授,名誉教授
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 食生活 ,  Food Culture
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 1994 - 2002 伝統食の調理文化的研究
  • 1969 - 2001 調理と無機質
  • 1983 - 1992 食物の色彩科学に関する研究
  • Food Culture
  • Studies on Keeping Color of Food by Cooking
Show all
MISC (29):
more...
Books (8):
  • 食生活の成立と展開「(共著)」
    放送大学養育振興会 1995
  • おいしさの科学
    朝倉書店 1994
  • 調理学
    光生館 1993
  • 植物性食品II 調理科学講座
    朝倉書店 1993
  • 野菜の科学シリーズ(食品の科学)
    朝倉書店 1993
more...
Works (3):
  • 京都府大江町北原の伝統農業にみる野菜とその利用 京都府立大学生活文化センタ-年報13
    1989 -
  • 京都府下に伝承される納豆食文化 日本食生活文化調査研究報告集3 日本食生活文化財団発行
    1985 -
  • 京都府下の豆食文化-京都府下の豆食利用,特に大豆並びに小豆について 京都府立大学生活文化センター年報9
    1984 -
Education (1):
  • - 1955 京都府立西京大学 文家政学部 生活科学科
Professional career (1):
  • (BLANK)
Committee career (4):
  • 1991 - 1999 日本調理科学会 監事
  • 1989 - 日本食品保蔵科学学会 理事
  • 日本栄養改善学会 評議員
  • 日本食生活学会 理事
Awards (2):
  • 2000 - 日本調理科学会 学会賞
  • 1979 - 日本食品工業学会賞
Association Membership(s) (6):
日本栄養改善学会 ,  日本食生活学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本食品保蔵科学学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page