Rchr
J-GLOBAL ID:200901081247438724   Update date: Jan. 17, 2024

Endoh Shoji

エンドウ ショウジ | Endoh Shoji
Research field  (5): Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Healthcare management, medical sociology ,  Physiology ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 食生活 ,  健康科学 ,  栄養生理学 ,  Healthy Food Life ,  Healthy Science ,  Nutritional Physiology
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2001 - 健康食品の効果と指導
  • 2001 - Efficacy of healthy foods
  • 生活習慣病予防のための健康食品の選択
  • Select of healthy foods for prevention of disease
MISC (4):
Books (6):
  • 栄養学英和辞典(共著)
    金原出版 2001
  • Nutrition English-Japanese Dictionary (共著)
    Kanehara & Co., Ltd. 2001
  • 栄養科学シリーズ 栄養学各論
    講談社 1998
  • 栄養科学シリーズ 栄養学各論(共著)
    講談社サイエンティフィク 1998
  • 栄養・健康科学シリーズ 栄養学各論 (共著)
    南江堂 1993
more...
Education (4):
  • - 1975 The University of Tokushima
  • - 1975 The University of Tokushima Nutrition course Nutritional physiology
  • - 1968 The University of Tokushima Faculty of Medicine School of Nutrition
  • - 1968 The University of Tokushima Medical school Nutritional course
Professional career (2):
  • (BLANK) (The University of Tokushima)
  • (BLANK) (The University of Tokushima)
Work history (6):
  • 1997 - 1999 聖カタリナ女子大学人間文化研究所 所員
  • 1991 - - 愛媛県立医療技術短期大学 非常勤講師
  • 1989 - - 聖カタリナ女子大学 非常勤講師
  • 1975 - 1986 The University of Tokushima Faculty of Medicine
  • 1968 - 1969 The University of Tokushima Faculty of Medicine
Show all
Committee career (2):
  • 1985 - 2003 日本栄養・食糧学会 中国・四国支部評議員、本部評議員
  • 1994 - 日本栄養改善学会 評議員
Association Membership(s) (2):
日本栄養改善学会 ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page