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J-GLOBAL ID:200901081875502458   Update date: Jan. 30, 2024

Fujita Shuzo

フジタ シュウゾウ | Fujita Shuzo
Affiliation and department:
Homepage URL  (2): http://www.baika.ac.jphttp://www/auhw.ac.jp/
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): food science ,  nutrition
Research theme for competitive and other funds  (11):
  • 2019 - 2023 An informatics approach to clarify the multiple influence of oral status, microbiota and nutrition on systemic conditions
  • 2013 - 2016 25089Cこれまでの事業/ヒト介入試験に基づく、もち小麦からの新食感食品開発
  • 2011 - 2015 Develop a Health Guidance Model Intended to Educate Working Males Using the Ripple Effect
  • 2011 - 2012 もち小麦の嚥下機能、栄養機能および食品機能に関する総合的研究
  • 2011 - 2012 もち小麦を利用した摂食・嚥下支援食品
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Papers (28):
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MISC (38):
  • 菊田 千景, 川西(朝岡) 正子, 井川 莉沙子, 竹下 里佳, 岩城 啓子, 山守 誠, 藤田 修三. Ap-5 もち性及び低アミロース小麦澱粉の理化学的特性 : 糊化特性を中心として(澱粉の構造・物性,一般講演,日本応用糖質科学会平成26年度大会(第63回)). 応用糖質科学 : 日本応用糖質科学会誌. 2014. 4. 3. B35
  • 千葉敦子, 藤田修三, 森永八江, 山本春江, 川内規会. 健康教室参加者から非参加者への加速度脈波に関する情報伝達状況. 産業衛生学雑誌. 2014. 56. 1. 23
  • 千葉敦子, 藤田修三, 森永八江, 山本春江, 川内規会. 健康教室参加者から非参加者への加速度脈波に関する情報伝達状況. 第23回日本産業衛生学会産業医・産業看護全国協議会講演集. 2013. 118-118
  • 千葉敦子, 千葉敦子, 山本春江, 森永八江, 藤田修三. 職域における健康教室参加者からの教育波及効果を意図した保健指導プログラムの効果~3年間の健康診断結果の検討~. 産業衛生学雑誌. 2011. 53. 2. 58
  • 佐藤伸, 向井友花, 乗鞍敏夫, 藤田修三. 植物リグニン由来リグノフェノールの糖尿病モデルラットの血管障害に及ぼす影響. 日本衛生学雑誌. 2011. 66. 2. 478
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Books (10):
  • もち小麦
    幻冬舎 2022 ISBN:9784344939691
  • 食品学実験書第4版
    医歯薬出版 2022 ISBN:9784263708187
  • カレント基礎栄養学改訂
    建帛社 2021 ISBN:9784767907109
  • 木質系有機資源の有効利用技術
    シーエムシー出版 2010
  • 管理栄養士コースで学ぶ
    同文書院 2007
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Lectures and oral presentations  (7):
  • もち小麦のお餅および炊飯麦のGIに関する研究
    (日本Gkycemic Index 研究会 2014)
  • もち小麦の機能性と高齢社会
    (日本食品科学工学会関西支部シンポジウム 2013)
  • もち小麦の粒食研究
    (日本調理科学会平成24年度大会 2012)
  • 職域における健康教室参加者からの教育波及効果を意図した保健指導プログラムの効果
    (日本公衆衛生学会平成22年度大会 2010)
  • Mashimi Yanagimachi, Haruka Tohara, Chikage Kikuta, Keiko Iwaki and Shuzo Fujita; As a Substitute for Rice-Cake (Mochi), is Rice-Cake Style Cake Made of Waxy Wheat Easier to Swallow for Elderly People?(Proceedings),
    (Plant Polysaccharide and Applied Glycoscience Workshop 2010)
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Education (3):
  • 1977 - 1980 Osaka City University Graduate School of Human Life Science
  • 1975 - 1977 Osaka City University Graduate School of Human Life Science
  • 1971 - 1975 Kobe University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(学術) (大阪市立大学)
Awards (4):
  • 2012/11 - Food Action Nippon Award2012 Prize
  • 2012/10 - Society of saccharides in Aomori Prize of Endo MD
  • 2012/09 - Ministry fo Health, Labour and Welfare Distinguished service medal of Dietitian
  • 2011/12 - Food Action Nippon Award2011Excellent
Association Membership(s) (4):
日本栄養改善学会 ,  JAPANESE ACADEMY OF HUMAN CARE SCIENCE ,  JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  THE JAPANESE SOCIETY OF APPLIED GLYCOSCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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