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J-GLOBAL ID:200901085521017523
Update date: Jul. 08, 2022
Yamamoto Yumi
ヤマモト ユミ | Yamamoto Yumi
Affiliation and department:
旧所属 池坊短期大学 環境文化学科
About 旧所属 池坊短期大学 環境文化学科
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Job title:
教授,名誉教授
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
Food Culture
, Nutrition
, Cookery Science
, 食文化
, 栄養学
, 調理学
Research theme for competitive and other funds (3):
2003 - 2004 「調理文化の地域性と調理科学」魚介類の調査
1990 - 2004 Living time and Energy Consumption of Junior College Students
1990 - 短大生の生活時間と消費熱量
MISC (45):
煮る調理におけるガス加熱の条件設定. 日本調理科学会誌. 2002. 35(3), 275-280
じゃがいもの硬さおよび官能評価に及ぼす加熱条件の影響. 日本調理科学会誌. 2002. 35(1), 43-48
Establishment of Consistent Gas Heating Conditions for Boiling. Journal of Cookery Science of Japan. 2002. 35(3), 275-280
Hardness and Sensory Evaluation of Potatoes Heated under Normal Cooking Conditions. Journal of Cookery Science of Japan. 2002. 35(1), 43-48
短大生の食生活と健康に関する調査. 池坊短期大学紀要. 2000. 30. 21
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Education (2):
- 1969 Japan Women's University Faculty of Human Sciences and Design Department of Food and Nutrition
- 1969 Japan Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (1):
Doctor of Medicine (Kansai Medical University)
Work history (2):
1981 - 1993 専攻生(関西医科大学)
1976 - 1979 研修員(京都府立医科大学)
Association Membership(s) (4):
日本生理学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本調理科学会
, 日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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