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J-GLOBAL ID:200901088966174474   Update date: Jan. 30, 2024

Ueno Yuki

Ueno Yuki
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (3): 栄養機能化学 ,  oxidative stress ,  食品機能化学
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2021 - 2024 大豆フェリチンによる鉄欠乏改善のための基盤研究
  • 2020 - 2023 活性メラニンによる炎症性腸疾患抑制メカニズムの解明
  • 2009 - 2011 Analysis on the control of oxidative stress derived from overproduction by inflammation reaction and suppression by Antioxidative Food Factors
  • 2009 - 2010 クルクミン代謝物受容体の探索および機能性解析
  • 2008 - 2009 Suppressive mechanisms of action of polyphenols in cytokine-induced adipocyte dysfunction
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Papers (25):
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MISC (3):
Patents (1):
  • グルタチオン-S-転移酵素の発現促進剤および発現促進用食品組成物
Lectures and oral presentations  (6):
  • 酸化食用油によるインスリンシグナル伝達抑制と細胞死誘導
    (日本農芸化学会2019年度大会 2019)
  • 水溶解メラニンによるマスト細胞の活性化抑制
    (第89回日本衛生学会学術総会 2019)
  • 朝食主食パターン別朝食摂取の有無による食物摂取状況と身体の酸化ストレス度との検討
    (第29回日本疫学会学術総会 2019)
  • 合成メラニンによるがん細胞増殖及び遊走の抑制
    (第91回日本生化学大会(京都) 2018)
  • 酸化食用油による神経細胞死誘導機構
    (日本農芸化学会2018年度大会(名古屋) 2018)
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Education (2):
  • 1999 - 2002 Nagoya University Graduate School of Bioagricultural Science
  • 1997 - 1999 Kyoto University Graduate School of Agriculture Division of Applied Life Sciences
Work history (2):
  • 2020/11 - 現在 Aichi Gakuin University Faculty of Psychological and Physical Science, Department of Health and Nutritional
  • 2008/04 - 2020/10 Aichi Gakuin University Faculty of Psychological and Physical Science, Department of Health and Nutritional
Association Membership(s) (4):
日本農芸化学会 ,  日本肥満学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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