Rchr
J-GLOBAL ID:200901089323917727
Update date: Sep. 15, 2022
Mase Tamio
マセ タミオ | Mase Tamio
Affiliation and department:
Job title:
Professor of Food Chemistry
Research field (3):
Food sciences
, Applied microbiology
, Functional biochemistry
Research keywords (8):
酵素
, 加工
, 栄養
, 食品
, Enzyme
, Processing
, Nutrition
, Food
Research theme for competitive and other funds (8):
- 2009 - 2012 熱帯植物の花から分離した酵母の産生する各種酵素の食品加工への応用
- 2007 - 2012 食品産業における未利用資源の有効利用
- 2007 - 2011 ネペンテスから分離した酵母の食品加工への有用性の評価
- 2008 - 2010 スプラウト栽培における各種未利用食品素材の利用
- 2007 - 2010 ネペンテスから分離したPseudozyma sp.I-8の産生する酵素の精製と食品加工への応用
- 2006 - 2009 Evaluation of succulents as functional foodstaff
- Purification and application of enzymes from Pseudzyma sp.I-8 derived from nepenthes
- Purification and application of esterase from Burkholderia ferrariae L-2 derived from nepenthes
Show all
Papers (1):
MISC (5):
-
Tamio Mase, Mayumi Sonoda, Megumi Morita, Etsuko Hirose. Characterization of a Lipase from Sporidiobolus pararoseus 25-A Which Produces Cheese Flavor. FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH. 2011. 17. 1. 17-20
-
HIROSE Etsuko, IZAWA Naho, ADACHI Junna, MORI Shigeharu, MASE Tamio. Purification, Characterization and Application of α-Amylase from Pseudozyma aphidis I-8. Journal of Applied Glycoscience. 2009. 56. 3. 207-214
-
間瀬民生, 垣見友子, 筒井三貴. 市販スプラウト類の抗酸化性を中心とした食材としての評価. 椙山女学園大学研究論集. 2008. 131
-
原信行, 青木聡, 渡邉豊, 永井博志, 稲垣直樹, 小泉武夫, 間瀬民生. 微生物による羽毛分解産物の抗酸化作用、抗アレルギー作用の評価. 資源環境対策. 2007. 43. 2. 107-112
-
Tamio Mase, Shigeru Mori, Massaki Yokoe. Purification,Characterization and a Potential Application of β-Glucosidase from Aspergillus pulverulentus YM-80. J.Appl.Glycosci. 2004. 51. 3. 211-216
Books (1):
-
N-ブック 実験シリーズ 食品学実験
建白社 2009 ISBN:9784767903811
Education (1):
- - 1969 Tohoku University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
Committee career (1):
Association Membership(s) (4):
日本食品科学工学会
, 日本ビタミン学会
, 日本生物工学会
, 日本農芸化学会
Return to Previous Page