Rchr
J-GLOBAL ID:200901098188414840
Update date: Aug. 27, 2022
Miyoshi Yasutaka
ミヨシ ヤスタカ | Miyoshi Yasutaka
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Research field (2):
Applied biochemistry
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
応用微生物学
, 食品衛生学
, 食品科学
, Biotechnology
, Food Hygiene
, Food Science
Research theme for competitive and other funds (13):
1980 - 2010 食中毒の予防
1980 - 2010 Food poisoning
2002 - 2009 5.子どもの食育
2002 - 2008 4.広島県における魚介類の利用状況
1996 - 2008 The Process of Tofu without Okara
1990 - 2008 天然酵母の分離とその利用
1990 - 2008 Studies on the Isolation and Utilization of Yeast from Fruits
1985 - 2000 食品の突然変異原性について
1985 - 2000 Studies On the Mutagenicity of Food
大豆の利用に関する研究
天然酵母の分離とその応用
Utilization Soybeans
Isolation and Utilization of Yeast from Fruits
Show all
MISC (103):
三好康之他. 広島のおせち料理-高齢者福祉施設における行事食の重要性- (シリーズ食と福祉 第V報). 人間福祉研究(広島文教女子大学人間福祉学会). 2010. 8. 21-29
三好康之他. 広島市内の保育園(所)で実践している食育について-食育の推進を通じて子どもと共に育ちあう保育を考える- (シリーズ食と福祉 第IV報). 人間福祉研究(広島文教女子大学人間福祉学会). 2010. 8. 11-20
三好康之他. 広島県A保育所に通所する子どもの食育の現状について-食育の推進を通じて子どもと共に育ちあう保育を考える- (シリーズ食と福祉 第III報). 広島文教女子大学紀要. 2009. 44. pp 73~87,
本学大学院における授業評価尺度の作成と調査結果の概要、. 広島文教女子大学紀要. 2009. 44. ,pp 123~133
KAMEI Aya, OSHITA Ichiko, IKAWA Yoshiko, OKAMOTO Yoko, OKUDA Hiroe, KAMIMURA Yoshie, SUGIYAMA Sumi, MAEDA Hiromi, MIYOSHI Yasutaka, OKUYAMA Kiyomi, et al. Consumers Choice of Fish and Shellfish and Their Relation with Regions of Residence in Hiroshima Prefecture. Journal for the Integrated Study of Dietary Habits. 2009. 20. 2. pp151~157-157
more...
Patents (1):
大豆微粉末を利用したゲル状食品及びその製造方法
Books (13):
広島県で摂取される魚介類とその入手方法-
日本調理科学会平成17年度大会 2005
大西秀典監修,三好康之他分担執筆「手作りフルーツ酵母が効く」,「学園祭で行列ができる天然酵母パンが大学の研究室で研究開発されている」,
マキノ出版(東京都) 2004
加藤秀夫,三好康之,和泉公美子,鈴木公編集 三好康之ほか19名分担執筆,「食生活と健康づくり」, 分担部分:第7章「食生活と安全の確保」,
化学同人(京都市) 2003
岩崎貞徳,李木明徳,中村和彦編集,三好康之他14名分担執筆 「人間福祉学入門」, 分担部分:第5章「今日の食生活をめぐる諸問題
北大路書房(京都市) 2003
平成13・14年度日本調理科学会特別研究「調理文化の地域性と調理科学」 報告書-豆・いも類利用の地域性- 豆・いも類利用の地域特性(東広島市・広島市西区担当)
日本調理科学会「調理文化の地域性と調理科学」特別研究委員会(委員長江原絢子 )発行 2002
more...
Works (4):
天然酵母パンに関する研究
1999 - 2000
Studies on Bread Using Yeast from Raisin-Wine
1999 - 2000
大豆の利用に関する研究
1998 -
Utilization of Soybean
1998 -
Education (4):
- 1973 Kyushu University
- 1973 Kyushu University Graduate School, Division of Agriculture Agricultural Chemistry
- 1968 Ehime University Faculty of Education
- 1968 Ehime University Faculty of Education Chemistry
Professional career (2):
(BLANK) (Kyushu University)
(BLANK) (Ehime University)
Work history (11):
2000 - - 広島文教女子大学 教授
2000 - - Hiroshima Bunkyo Women's University, Professor
1985 - 1999 広島文教女子大学 教授 (短期大学部)
1985 - 1999 Hiroshima Bunkyo Women's college, Professor
1976 - 1984 広島文教女子大学 助教授 (短期大学部)
1976 - 1984 Hiroshima Bunkyo Women's college, Assistant
1974 - 1975 広島文教女子大学 講師 (短期大学部)
1974 - 1975 Hiroshima Bunkyo Women's college, Lecturer
1973 - 1974 Kyushu University School of Agriculture
1973 - 1974 Fac. of Aqri. Kyushu-Univ, Research Assistant
Professor.
Show all
Committee career (2):
2003 - 広島食品微生物研究会 副会長
1995 - 2001 食品科学教育協議会 会誌編集委員長
Association Membership(s) (6):
広島食品微生物研究会
, 日本調理科学会
, 食品科学教育協議会
, 日本食品微生物学会
, 日本食品衛生学会
, 日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM