Research keywords (9):
ゲノム
, 麹菌
, 酵母
, 醸造
, brewing
, filamentous fungi
, Genetic expression control
, Solid state culture
, Aspergillus oryzae
Research theme for competitive and other funds (5):
1997 - 2006 麹菌Aspergillus oryzelの固体培養時の遺伝子発現
1997 - 2006 Gene expression of koji mold Aspergillus oryzae in solid-state culture
醸造用酵母のゲノム構造
麹菌の固体培養時に特有な形質に関する遺伝子
Gene related specific characteristics of Aspergillus oryzae in the solid state culture
Education (2):
- 1993 Tokyo Institute of Technology Interdisciplinary Science and Engineering
- 1991 University of Tsukuba
Professional career (1):
博士(農学) (東北大学)
Work history (2):
2016 - 現在 (独)酒類総合研究所 醸造微生物研究部門 副部門長
2014 - 2016 (独)酒類総合研究所 情報技術支援部門 副部門長
Association Membership(s) (9):
酵母遺伝学フォーラム
, BREWING SOCIETY OF JAPAN
, 日本ゲノム微生物学会
, 日本農芸化学会
, 日本生物工学会
, The Society for Biotechnology, Japan
, and Agrochemistry
, Biotechnology
, Japan Society for Bioscience