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J-GLOBAL ID:200901001726590090   Update date: Sep. 15, 2023

NORIYUKI FURUTANI

フルタニ ノリユキ | NORIYUKI FURUTANI
Affiliation and department:
Job title: -Director-General
Research field  (3): Biological resource conservation ,  Molecular biology ,  Food sciences
Research keywords  (6): 機能性 ,  高品質化 ,  育種 ,  京野菜 ,  soybean ,  trasgenic soybean Breeding eggplant
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2012 - 2015 BCMV抵抗性マーカーの作出について
  • 2012 - 2015 「「祝」と優良酒米の交配による系統育成」
  • 2004 - 2007 近畿地域の伝統野菜の高品質安定生産技術と地産地消モデルの開発(近畿地域の伝統野菜の高品質・省力・安定生産技術の開発)
  • 2004 - 2007 ダイズ(黒大豆)、アズキ、ナス、エビイモの育種
  • 2003 - 2006 辛味の発現しない万願寺とうがらし品種の育成と安定生産技術の開発
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Papers (27):
MISC (19):
Books (1):
  • 「黒大豆栽培の基本技術-丹波黒を中心に-」農業技術体系 2の6~18
    農文協 2003
Lectures and oral presentations  (37):
  • アズキのインゲンマメモザイクウィルス(BCMV)抵抗性に連鎖するDNAマーカーの開発
    (育種学研究 2015)
  • 小豆煮熟後の品種による香りの違いについて
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2015)
  • 丹波大納言アズキの加工適性評価の検討
    (日本調理科学会大会研究発表要旨集 2015)
  • 丹波大納言小豆品種「紅舞妓大納言」の加工適性評価
    (育種学研究 2014)
  • トウガラシのカプサンチン含量に関するQTL解析
    (育種学研究 2014)
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Professional career (1):
  • 農学博士 (京都府立大学)
Work history (3):
  • 2022/05 - 現在 京都府農林水産技術センター センター長
  • 2021/04 - 2022/04 Kyoto Prefectural Agriculture Forestry and Fisheries Technology Center
  • 2019/04 - 2021/03 Kyoto Prefectural Agriculture Forestry and Fisheries Technology Center, Biotechnology Research Department
Association Membership(s) (4):
THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  JAPANESE SOCIETY OF BREEDING ,  THE JAPANESE SOCIETY FOR HORTICULTURAL SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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