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J-GLOBAL ID:200901011618864022   Update date: Sep. 25, 2022

Shimiya Youko

シミヤ ヨウコ | Shimiya Youko
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): 食品工学 ,  調理学 ,  Food Engineering ,  Cookery Science
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 凍結・解凍操作による食品廃棄物の脱水効果
  • 凍結条件による氷結晶構造の変化
  • 膨化食品の加熱過程における多孔質構造形成過程
  • Dehydration of foodstuff wastes by freezing-thawing
  • Effects of freezing conditions on ice crystal structure
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MISC (16):
Books (17):
  • 調理学(共著)
    光生館 2003
  • 食品学-栄養機能から加工まで-(共著)
    共立出版株式会社 2002
  • 新版介護福祉士養成講座8 家政学 概論(共著)
    中央法規出版(株) 2001
  • クッキングエクスペリメント おいしさをみつける実験
    学建書院 2000
  • 新しい調理学(共著)
    学建書院 1999
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Education (4):
  • - 1984 The University of Tokyo
  • - 1984 The University of Tokyo Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1972 Ochanomizu University
  • - 1972 Ochanomizu University Faculty of Home Economics
Professional career (2):
  • Doctor of Agriculture (The University of Tokyo)
  • Master of Domestic Science (Ochanomizu University)
Work history (10):
  • 1991 - 1994 The Open University of Japan
  • 1991 - 1994 Housou University, Part-time Lecturer
  • 1988 - 1990 Ochanomizu University
  • 1988 - 1990 Ochanomizu Women's University, Research
  • 1983 - 1990 目白学園女子短期大学 非常勤講師
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Committee career (3):
  • 2002 - 2003 日本調理科学会 関東支部役員
  • 2002 - 2003 日本家政学会 関東支部役員
  • 1996 - 1999 日本調理科学会 日本調理科学会関東支部役員
Association Membership(s) (6):
日本食品工学会 ,  日本食生活学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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