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J-GLOBAL ID:200901092225965340   Update date: Mar. 22, 2024

Ohmichi Kimihide

オオミチ キミヒデ | Ohmichi Kimihide
Affiliation and department:
Other affiliations (4):
  • Jissen Women's University
  • Jissen Women's University  Bungei Material Laboratory 
  • Research Institute of Info-communication Medicine  Senior Chief Researcher (Visiting Researcher)
  • NPO法人 食品保健科学情報交流協議会(食科協)  常任理事
Homepage URL  (1): https://www.linkedin.com/profile/preview?locale=en_US&trk=prof-0-sb-preview-primary-button
Research field  (7): Analytical chemistry ,  Cultural properties ,  Home economics, lifestyle science ,  Food sciences ,  Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Environmental effects of chemicals
Research keywords  (5): カビ毒 ,  食品衛生管理 ,  古代食の復元 ,  文化財科学 ,  環境問題
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2023 - 2027 Research on Papers used for Classical Japanese Books -Literature and publishing systems supported by paper recycling-
  • 2020 - 2025 東ユーラシア東辺における古代食の多角的視点による解明とその栄養価からみた疾病
  • 2017 - 2020 Elucidation of the relationship between diet and disease by comprehensive restoration of ancient food
  • 2005 - 2007 食品安全施策等に関する国際協調のあり方に関する研究
  • 2003 - 2005 食品企業における健康危機管理に関する研究
Papers (26):
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MISC (41):
Books (7):
  • 古代寺院の食を再現する: 西大寺では何を食べていたのか
    吉川弘文館 2023 ISBN:9784642046732
  • 食べ物と健康ー食品衛生学 第2版
    光生館 2022 ISBN:9784332000570
  • 古代の食を再現するーみえてきた食事と生活習慣病
    吉川弘文館 2021 ISBN:9784642046619
  • 食品衛生入門 : 過去・現在・未来の視点で読み解く
    近代科学社Digital,近代科学社 (発売) 2019 ISBN:9784764960008
  • 食品・環境の衛生検査
    朝倉書店 2014 ISBN:9784254610550
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Lectures and oral presentations  (49):
  • 古代の乳製品「醍醐」の再現及びその栄養価
    (食品科学工学会令和6年度関東支部大会 2024)
  • 土器分析からの古代人の栄養状態解明に向けた基礎研究ーカツオに着目してー
    (第31回体力・栄養・免疫学会大会 2023)
  • 古代の乳製品「蘇」の復元とその栄養価及び分析
    (食品科学工学会令和5年度関東支部大会 2023)
  • カツオの煮汁のコゲの分析
    (シンポジウム カツオの古代学 Part1 2023)
  • 「古代食復元の試みー土器からわかること」~土器付着物分析の紹介~
    (鈴鹿市考古博物館 博物館入門講座(第2回) 2022)
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Works (3):
  • エッセイ「宝探し」
    大道 公秀 2007 -
  • 作品名「僕の空想」
    大道 公秀 2006 -
  • 作品名『総合研究と私...「私は学際病」』
    大道 公秀 2006 -
Education (3):
  • 2004 - 2008 Chiba University Graduate School of Medicine Department of Bioenvironmental Medicine
  • 2001 - 2003 Waseda University Graduate School of Human Sciences Laboratory of Hygiene and Public Health
  • 1993 - 1997 Osaka Prefecture University Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (3):
  • Ph.D. in Medical Sciences (Chiba University)
  • Master of Arts in Human Sciences (Waseda University)
  • Bachelor of Agriculture (Osaka Prefecture University)
Work history (12):
  • 2022/05 - 現在 Jissen Women's University Bungei Material Laboratory
  • 2022/04 - 現在 実践女子大学大学院 生活科学研究科食品栄養学専攻 准教授
  • 2021/04 - 現在 Jissen Women's University
  • 2013/05 - 現在 Research Institute of Info-communication Medicine Field of Coomunication Science Senior Cheif Researcher (Visiting Researcher)
  • 2021/04 - 2022/03 Tokyo Healthcare University
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Committee career (12):
  • 2023/06 - 現在 日本食品衛生学会 令和6年度学会賞等選考委員会委員
  • 2023/01 - 現在 体力・栄養・免疫学会 理事
  • 2022/06 - 現在 NPO法人 食品保健科学情報交流協議会(食科協) リスクコミュニケーション部会長
  • 2022/04 - 現在 全国栄養士養成施設協会 栄養士実力認定試験委員
  • 2021/06 - 現在 NPO法人 食品保健科学情報交流協議会(食科協) 常任理事
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Awards (1):
  • 2020/08 - 東京医療保健大学 教員教育表彰
Association Membership(s) (10):
日本水環境学会 ,  日本文化財科学会 ,  日本微量元素学会 ,  フードシステム学会 ,  JAPANESE SOCIETY OF FOOD CHEMISTRY ,  THE JAPAN SOCIETY FOR ANALYTICAL CHEMISTRY ,  The Society of Physical Fitness, Nutrition and Immunology ,  The society of Nutrition and Food Service Management ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY ,  Japanese Society for Food Hygiene and Safety
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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