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J-GLOBAL ID:200901092516424559   Update date: Mar. 13, 2024

Ishida Tatsuya

イシダ タツヤ | Ishida Tatsuya
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (4): Biodiversity and systematics ,  Food sciences ,  Applied microbiology ,  Molecular biology
Research keywords  (6): 腸内細菌 ,  プレバイオティクス ,  プロバイオティクス ,  Intestinal bacteria ,  Prebiotics ,  Probiotics
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 1998 - 1999 シアノバクテリアの系統分類学的研究
Papers (25):
  • Nana FUKUOKA, Tatsuya ISHIDA, Kyota ISHII, Ayami SATO, Maria Lucia Zaidan DAGLI, Nantiga VIRGONA, Tomohiro YANO. Resveratrol can induce differentiating phenotypes in canine oral mucosal melanoma cells. Journal of Veterinary Medical Science. 2023. 85. 7. 721-726
  • Daiki Endoh, Kyota Ishii, Kakeru Kohno, Nantiga Virgona, Yuichi Miyakoshi, Tomohiro Yano, Tatsuya Ishida. Chemoresistance related to hypoxia adaptation in mesothelioma cells from tumor spheroids. Experimental Oncology. 2022. 44. 2. 121-125
  • H. Tsuchihashi, A. Ichikawa, M. Takeda, A. Koizumi, C. Mizoguchi, T. Ishida, K. Kimura. Genetic diversity of Lactobacillus delbrueckii isolated from raw milk in Hokkaido, Japan. Journal of Dairy Science. 2022. 105. 3. 2082-2093
  • Kyota Ishii, Momoka Fusegi, Tatsuki Mori, Kosuke Teshima, Nanako Ninomiya, Kakeru Kohno, Ayami Sato, Tatsuya Ishida, Yuichi Miyakoshi, Tomohiro Yano. A Redox-Silent Analogue of Tocotrienol May Break the Homeostasis of Proteasomes in Human Malignant Mesothelioma Cells by Inhibiting STAT3 and NRF1. International journal of molecular sciences. 2022. 23. 5
  • 石田達也. 乳酸菌・ビフィズス菌による健康の維持・増進. 機能性食品と薬理栄養. 2022. 15. 4. 204-211
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MISC (1):
  • 石田達也, 木村勝紀. 乳酸菌の分類・同定技術の最近の動向. 乳業技術. 2013. 62. 40-51
Patents (4):
  • 乳酸菌、乳酸菌組成物、乳酸菌の製造方法、乳酸菌の酸耐性向上方法、乳酸菌のスクリーニング方法、及び発酵乳の製造方法
  • 抗アレルギー組成物、抗アレルギー併用剤セット、IL-9産生抑制組成物およびNFATc1およびNFATc2の核内移行抑制組成物
  • 整腸用茶発酵組成物及びその製造方法
  • 没食子酸の製造方法及び茶発酵物の製造方法、並びに、乳酸菌、乳酸菌組成物、茶発酵物、及び飲食品
Books (2):
  • 微生物資源の整備と利活用の戦略
    2023
  • 消化管の栄養・生理と腸内細菌 : Hindgut Club Japan創立15周年記念誌
    アニマル・メディア社 2011 ISBN:9784901071222
Education (4):
  • 1997 - 2000 The University of Tokyo Graduate School of Agricultural and Life Sciences Biotechnology
  • 1995 - 1997 The University of Tokyo Graduate School of Agricultural and Life Sciences Biotechnology
  • 1993 - 1995 The University of Tokyo
  • 1991 - 1993 The University of Tokyo
Professional career (2):
  • Doctor (Agriculture) (The University of Tokyo)
  • Master (Agriculture) (The University of Tokyo)
Committee career (3):
  • 2017/08 - 現在 日本微生物資源学会 理事(学術担当)
  • 2017/07 - 2023/07 日本乳酸菌学会 理事(セミナー担当)
  • 2014/07 - 2017/07 日本乳酸菌学会 日本乳酸菌学会泊まり込みセミナー委員
Association Membership(s) (4):
日本栄養・食糧学会 ,  日本微生物資源学会 ,  日本乳酸菌学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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