Rchr
J-GLOBAL ID:200901096462851761
Update date: Sep. 22, 2022
Ando Hisako
アンドウ ヒサコ | Ando Hisako
Affiliation and department:
Research field (3):
Food sciences
, Science education
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
食生活教育
, 食文化
, 食品学
, Food Life Education
, Culture of Dietary Habits
, Food Science
Research theme for competitive and other funds (10):
- 2002 - 周防灘を囲む四県における食生活の食品栄養学的・比較文化的考察
- 2002 - Studies of the modern dietary life at the four prefectures surrounding the Sea of Suohnada.
- 1975 - 2000 被服に付着した油脂汚れのエイジングに伴う自動酸化と洗浄性に及ぼす湿度の影響
- 2000 - 機能性成分の食品への応用について
- 2000 - Application of the functional ingredients to foods
- 1981 - 1996 学校教育における食物領域の教材研究
- 1981 - 1996 Study of Teaching Materials about Food Area in School Education.
- 1991 - 1994 油脂の酸化に及ぼすタマネギ抽出物の抗酸化効果
- 1991 - 1994 Anti-Oxidative Effect of Extract of Onion in the Oxidative Deterioration of Fatty Esters
- An effect of humidity on autoxidation and detergency of fatty soil adhered to clothes
Show all
MISC (50):
-
松下 至, 矢尾 謙三郎, 安藤 久子. 蛋白および核酸分解酵素によるビール酵母粕分解生成物に関する研究. 食生活研究会. 2004. 24. 3. 23-31
-
松下 至, 矢尾 謙三郎, 安藤 久子. フラッシュクロマトグラフィーとHPLCの組み合わせによる桑実の中のアントシアニンとプロアントシアニジン重合体の分取技法. 食品加工技術. 2004. 24. 2. 51-56
-
Studies on Proteolysis of Beer Yeast Waste by Protease and Nucrease. The Research Society for Science of Dietary Habits. 2004. 24. 3. 23-31
-
The Preparative Method of Anthocyanines and Poly-Proantocyanidins in Mulbery by the Combination of Flash Chromatography and HPLC. Journal of the Japanese Society of Food Engineering. 2004. 24. 2. 51-56
-
グルコサミンの食品添加における安定性. 岡山学院大学・岡山短期大学紀要. 2003. 26. 71-74
more...
Books (1):
-
心を揺する楽しい授業 話題源 公民・政経
東京法令出版株式会社 1988
Works (2):
-
油脂の酸化防止におけるトコフェロールの抗酸化性とその安定化に関する総合的研究
1980 -
-
Joint Research on Antioxidative Effects and Stabilities of Tocopherols.
1980 -
Education (2):
- - 1974 Hiroshima University School of Education
- - 1974 Hiroshima University Faculty of Education
Work history (4):
- 1977 - 1990 Hiroshima University School of Education
- 1977 - 1990 Research Associate, Faculty of Education,
- Hiroshima University
- Okayama Gakuin University Faculty of Human Services, Department of Food and Nutrition
Association Membership(s) (9):
日本栄養改善学会
, 日本食品科学工学会
, 日本官能評価学会
, 日本食生活学会
, 日本家庭科教育学会
, 日本調理科学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本油化学会
, 日本家政学会
Return to Previous Page