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J-GLOBAL ID:201001049320324279   Update date: Sep. 27, 2022

Takiguchi Noboru

タキグチ ノボル | Takiguchi Noboru
Affiliation and department:
Research field  (1): Applied biofunctional and bioprocess engineering
Research keywords  (5): 生物機能 ,  生物情報 ,  プロセス ,  Bioinformatics ,  Bioprocess
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2007 - バイオ技術によるバイオマス・廃棄物の再資源化
  • 2007 - Development of biotechnological resource recovery method from biomass and waste.
  • 1999 - マウスの嗅覚情報処理系の解析
  • 1999 - Study on the odor discrimination process of mice.
Papers (80):
MISC (77):
Lectures and oral presentations  (107):
  • マウスのにおい学習実験における引き返し行動とおよび自発的不正解選択の関係
    (日本生物工学会大会講演要旨集 2018)
  • ナイロン-6分解候補株の取得のためのスクリーニング法の検討及び分解能の評価
    (日本生物工学会大会講演要旨集 2018)
  • 酸性溶液による変性PETの加水分解と分子量変化
    (日本生物工学会大会講演要旨集 2018)
  • メタン発酵消化液中のリンの再資源化方法の検討
    (日本生物工学会大会講演要旨集 2018)
  • 効率的なPET分解菌スクリーニング方法の開発
    (日本生物工学会大会講演要旨集 2017)
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Education (4):
  • - 1998 Osaka University
  • - 1998 Osaka University Graduate School, Division of Engineering Department of Biotechnology
  • - 1993 Osaka University School of Engineering
  • - 1993 Osaka University Faculty of Engineering Department of Biotechnology
Professional career (1):
  • Ph.D (Engineering) (Osaka University)
Work history (6):
  • 2007 - 2009 : 広島大学大学院先端物質科学研究科 助教 助教
  • 2007 - 2009 : Graduate School of Advanced Sciences of Matter, Hiroshima University Assistant Professor Assistant Professor
  • 2009 - -: - 金沢大学理工研究域自然システム学系 准教授 准教授
  • 2009 - -: - School of Natural System, College of Science and Engineering, Kanazawa University Associate Professor
  • 1998 - 2007 : 広島大学大学院先端物質科学研究科 助手 助手
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Awards (10):
  • 2009 - 第32回生物工学奨励賞(照井賞)
  • 2009 - Encouragement Award of the Society for Biotechnology, Japan (Terui Award)
  • 2005 - 2004年日本農芸化学会B.B.B.論文賞
  • 2005 - Award for Excellence to Authors Publishing in Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry in 2004
  • 2004 - 平成15年度化学工学会奨励賞(實吉雅郎記念賞)
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Association Membership(s) (6):
日本味と匂学会 ,  日本生物工学会 ,  化学工学会 ,  The Japanese Association for the Study of Taste and Smell ,  The Society for Biotechnology, Japan ,  The Society of Chemical Engineers, Japan
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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