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J-GLOBAL ID:201201074740697070   Update date: Jan. 30, 2024

Goto Hiroshi

ゴトウ ヒロシ | Goto Hiroshi
Affiliation and department:
Job title: 常任理事・コーヒーサイエンス委員長
Research field  (1): Architectural and city planning
Research keywords  (20): コーヒー ,  コロナ ,  AI ,  ウエルビーイング ,  環境 ,  サスティナビリティ ,  SDGs ,  ネットワーク ,  ケア ,  communication ,  community ,  感性 ,  innovation ,  デザイン ,  地域 ,  ベンチャー ,  大学 ,  健康 ,  グローバル ,  マネジメント
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 1999 - 2000 Research about the improvement of the school facilities to support the diversification of the school education
Papers (30):
  • 後藤裕、廣瀬元. コーヒーの2050年問題とイノベーションに関する一考察. コーヒー文化研究. 2023. 30. 49-54
  • 後藤裕, 廣瀬元. コンテクスト転換による地域デザイン -コーヒーを事例として-. 地域デザイン学会第12回全国大会予稿集. 2023. 56-59
  • 後藤裕, 廣瀬元, 稲葉健将. SDGs の理解推進に資するコーヒーの循環モデル構築と非酸化コーヒー開発. 日本環境学会 第 49 回研究発表会 2023 発表予稿集. 2023. 42-43
  • 後藤裕. 会員間の情報交換や交流促進につなげる企画に関するアンケート結果(概要). コーヒー文化研究. 2022. 29. 61-66
  • 後藤裕. 日本コーヒー文化学会の事業・運営等に関するアンケートの概要報告. コーヒー文化研究. 2021. 28. 53-59
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MISC (6):
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Books (4):
  • 専門家が語る!コーヒーとっておきの話
    旭屋出版・日本コーヒー文化学会 2023
  • 問題形式で学べるコーヒー学の基礎
    旭屋出版 2015
  • コーヒー豆の健康・美容力
    栄養書庫 2015
  • コーヒー学検定上級 金沢大学編
    2013
Lectures and oral presentations  (3):
  • Sustinable Coffee from the viewpoint of connection
    (Busan Coffee FORUM 2018)
  • コーヒーとつながりの科学ー対話の場としてのカフェー
    (コーヒー文化学会総会 2017)
  • COFFEE INNOVATION
    (2016)
Professional career (1):
  • 工学博士
Work history (3):
  • 2016 - 文部科学省分析官
  • 2012 - 2015 The University of Tokyo
  • 1999 - 2000 金沢大学 共同研究センター 助教授
Committee career (1):
  • 2016/06 - 現在 日本コーヒー文化学会 コーヒーサイエンス委員長
Association Membership(s) (4):
Society for Serviceology ,  Japan Coffee Society ,  The Association of Design about Strategy for Zone Industry and Zone Brand ,  日本環境学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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