Rchr
J-GLOBAL ID:201201086719918340   Update date: Feb. 01, 2024

ASHIDA Kanae

アシダ カナエ | ASHIDA Kanae
Affiliation and department:
Job title: Principal Scientist
Homepage URL  (1): http://www.naro.affrc.go.jp/
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (5): 食品テクスチャー ,  嚥下調整食 ,  食品加工 ,  品質 ,  米
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2020 - 2023 米粉を使用した嚥下障害者のための嚥下食の開発
  • 2018 - 2021 Study for resistant starch content of cooked rice and characterization of endosperm starch in high amylose rice.
  • 2015 - 2018 Study for elucidation of characteristics of cooked rice and endosperm starch of high amylose rice
Papers (15):
more...
MISC (28):
Lectures and oral presentations  (10):
  • いくつかの高アミロース米を調理した際の難消化性澱粉含有率
    (応用糖質科学 2020)
  • ae遺伝子をもつアミロース含量の異なる米胚乳澱粉などの難消化性澱粉の性質
    (応用糖質科学 2020)
  • いくつかの高アミロース米胚乳澱粉の粗グルコアミラーゼ分解残渣の構造
    (応用糖質科学 2019)
  • RVA用アルミ缶を用いた少量炊飯と炊飯米物性評価法の開発
    (日本育種学会第134回講演会 2018)
  • いくつかの高アミロース米の胚乳澱粉の微細構造
    (応用糖質科学 2018)
more...
Professional career (1):
  • Ph.D
Work history (4):
  • 2021/04 - 現在 National Agriculture and Food Research Organization
  • 2019/04 - 2021/03 Institute of Crop Science, NARO
  • 2012/04 - 2019/03 NARO Hokkaido Agricultural Research Center Researcher
  • 2004/04 - 2012/03 National Agricultural Research Center for Western Region Researcher
Committee career (1):
  • 2021/09 - 現在 内閣府 消費者安全調査委員会専門委員
Association Membership(s) (3):
THE JAPANESE SOCIETY OF APPLIED GLYCOSCIENCE ,  日本摂食嚥下リハビリテーション学会 ,  日本育種学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page