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J-GLOBAL ID:201301013336491075   Update date: Feb. 01, 2024

Nakanishi Tomonori

Nakanishi Tomonori
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): https://www.cc.miyazaki-u.ac.jp/niku/
Research field  (1): Animal production science
Research keywords  (6): 乳・乳製品 ,  食肉・食肉製品 ,  肉質 ,  免疫・炎症 ,  機能性食品 ,  畜産食品
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 2019 - 2022 フィタン酸の異性体別機能性評価~畜産物摂取によるヒトの健康増進を目指して~
  • 2017 - 2019 畜産物の利用拡大を目指した天然型フィタン酸の機能性の解明
  • 2015 - 2018 反芻動物ルーメンにおけるフィタン酸の生成機構と機能性評価に関する研究
  • 2015 - 2017 オートファジーは黒毛和種の産肉成績に影響を与えるのか?
  • 2016 - 2016 筋タンパク質の死後分解に与えるオートファジーの影響(II):オートファジーと食肉の肉質の関連性
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Papers (36):
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MISC (4):
  • 古瀬充宏, 仲西友紀, 及川大地, 橘哲也. 共役リノール酸によるマウスの脂肪肝発症はガンマリノレン酸により抑制される. 日本畜産学会大会講演要旨. 2004. 103rd
  • 及川大地, 仲西友紀, 中村好徳, 山本隆也, 山口暁子, 柴伸弥, 岩元久雄, 橘哲也, 古瀬充宏. CLAおよびGLAが皮膚の状態に及ぼす影響. 日本栄養・食糧学会総会講演要旨集. 2004. 58th
  • 速水耕介, 平川八大, 及川大地, 仲西友紀, 高木智, 橘哲也, 古瀬充宏. マウスにおける(-)-HydroxycitrateのInsulinおよびLeptinへの影響. 日本栄養・食糧学会総会講演要旨集. 2003. 57th
  • SASHIHARA Kouichi, OHGUSHI Atsushi, ANDO Ryuichi, YAMASHITA Tomoe, TAKAGI Tomo, NAKANISHI Tomonori, YOSHIMATSU Takao, FURUSE Mitsuhiro. Effects of Central Administration of Bisphenol A on Behaviors and Growth in Chicks. Journal of Poultry Science. 2001. 38. 4. 275-281
Patents (1):
  • ドライエイジング牛肉の製造方法
Education (2):
  • 2001 - 2003 九州大学大学院 生物資源環境科学府 動物資源科学専攻
  • 1997 - 2001 Kyushu University School of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(薬学) (北里大学大学院)
Work history (3):
  • 2013/05 - 現在 University of Miyazaki Faculty of Agriculture, Department of Biochemistry and Applied Biosciences
  • 2010/10 - 2013/04 Astellas Pharma Inc.
  • 2003/04 - 2010/09 Astellas Pharma Inc.
Committee career (2):
  • 2020/07 - 現在 日本食肉科学会幹事(ICoMST2022組織委員会)
  • 2014/04 - 現在 科学技術動向研究センター 専門調査員
Association Membership(s) (3):
Japan Society for Meat Science and Technoligy ,  WARM REGIONAL SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE, JAPAN ,  JAPANESE SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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