Rchr
J-GLOBAL ID:201301039148183672   Update date: Feb. 14, 2024

WAKABAYASHI Motoko

WAKABAYASHI Motoko
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (3): 食品 香気 光学異性体 生合成 構造活性相関 香気官能特性 嗜好性 ,  flavor chiral structure ,  flavor biotransformation
Papers (31):
MISC (1):
Books (5):
  • 食品学 -食品成分と機能性ー
    東京化学同人 2021
  • 新調理学プラス 健康を支える食事を実践するために
    光生館 2020
  • 新編標準食品学各論[食品学II]
    医歯薬出版 2018
  • 人を幸せにする食品ビジネス学入門
    (株)オーム社 2016
  • 基礎から学ぶ 食品化学実験テキスト
    建帛社 2014 ISBN:9784767905006
Lectures and oral presentations  (6):
  • ウズベキスタンにおける有機的ブドウ・ワイン生産と製品実態:ワイナリー事例と製品の分析を中心に
    (食品ビジネス学科 学科研究会 2017)
  • 学生自身による手作り弁当および市販弁当の栄養評価
    (日本調理科学会平成28年度大会 2016)
  • ゲル状食品へのニンニク抽出物添加によるコク味の変化
    (日本食品科学工学会第61回大会 2014)
  • Analytical and sensory characterizations of chiral 4-mercapto-2-alkanones
    (242th American Chemical Society National Meeting & Exposition 2011)
  • 4-メルカプト-2-アルカノン類光学異性体の香気特性
    (第64回香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会 2010)
more...
Education (2):
  • Ochanomizu University Graduate School of Humanities and Sciences Human Life and Environmental Sciences
  • Ochanomizu University Graduate School, Division of Home Economics Food and Nutrition
Work history (9):
  • 2018/04 - 現在 日本大学教授
  • 2013/04 - 2018/03 日本大学 准教授
  • 2009/04 - 2013/03 鎌倉女子大学 准教授
  • 2007/04 - 2009/03 鎌倉女子大学 講師(専任)
  • 2005/04 - 2007/03 愛国学園短期大学 助教授
Show all
Association Membership(s) (6):
日本食品分析学会 ,  日本調理科学会 ,  日本フードシステム学会 ,  アメリカ化学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page