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J-GLOBAL ID:201301070870250273   Update date: Sep. 24, 2022

Kazuna Miyagi

ミヤギ カズナ | Kazuna Miyagi
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Homepage URL  (1): http://www.agr.u-ryukyu.ac.jp/labos/k_miyagi/
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (5): 食品機能 ,  栄養指導 ,  伝統的農産物(島ヤサイ) ,  生理機能性 ,  Physiological function
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2016 - 2018 島ヤサイの組合せメニュー試作と栄養評価
  • 2015 - 2016 キビまる豚の他の豚肉に対する優位性の検討
  • 2015 - 2016 エコフィード飼料の研究開発
Papers (24):
  • Characteristics of vinegar extract from immature seedless Shiikuwasha(Citrus depressa Hayata, Nakamoto Seedless). Japan Association of Food Preservation Scientiste. 2019. 45. 5. 215-219
  • Naoto Hirose, Goki Maeda, Kazuna Miyagi, Koji Wada, Hideaki Ohta. Respiration rate and contents of nutrient composition in major Okinawan traditional vegetables. Journal of the Society of Tropical Resources Technologists. 2018
  • 宮城 一菜, 森山 克子, 照屋 誠子, 森山 尚子. 栄養教育実習におけるリフレクションを取り入れた授業研究会の報告. 琉球大学教育学部教育実践総合センター紀要. 2018. 25. 229-238
  • Kensaku Takara, Shin Nagamine, Ryoya Ashimine, Kazuna Miyagi, Koji Wada. Quantification of Nicotianamine Content in Edible Plants : A Comparative Study under Fresh, Cold Storage, and Cooking Conditions. Food preservation science. 2017. 43. 3. 111-118
  • Kazuna Miyagi. Use of the Quality Characteristics and the Waste Peels of the Shiikuwasha (Citrus depressa Hayata) Fruit Juice. Food preservation science. 2017. 43. 2. 83-87
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Lectures and oral presentations  (14):
  • 沖縄の農業、食・生物資源の未来:島ヤサイの普及を目指したメニュー開発および栄養評価の検討
    (沖縄農業研究会・南方資源利用技術研究会合同研究発表会(沖縄農業研究会第58回大会))
  • 伝統的農産物(島ヤサイ)を用いたメニュー開発及び若年層における利用調査
    (日本食品保蔵科学会第67回大会)
  • 島ヤサイの普及を目指したメニュー試作および栄養評価の検討
    (日本食品保蔵科学会第66回大会)
  • 保蔵温度が沖縄伝統野菜のH-ORAC値及びポリフェノール含量に与える影響
    (日本食品保蔵科学会第66回大会)
  • シークワシャー果汁の品質特性と搾汁残渣の利用に関する研究
    (日本食品保蔵科学会第65回大会)
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Education (6):
  • - 2009 Nakamura Gakuen University Graduate School of Nutritional Sciences
  • - 2009 Nakamura Gakuen University Postgraduate course Health and Nutrition Sciences Food Science
  • - 2006 Nakamura Gakuen University Graduate School of Nutritional Sciences
  • - 2006 Nakamura Gakuen University Postgraduate course Health and Nutrition Sciences Food Science
  • - 2004 Nakamura Gakuen University
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Professional career (2):
  • Doctor (Nakamura Gakuen University Postgraduate course)
  • Master (Nakamura Gakuen University Postgraduate course)
Work history (6):
  • 2012/10/01 - - , 琉球大学 教育学部 生涯健康教育コース 講師 食品学、栄養指導、公衆栄養
  • 2012/10/01 - - , University of the Ryukyus, Faculty of Education, Assistant Professor Food study, Nutritional guidance, Public health nutrition
  • 2010/02/01 - 2012/09/30 , 沖縄県農業研究センター 研究員
  • 2010/02/01 - 2012/09/30 , Okinawa Prefectural Agricaltural Research Center, Researcher
  • 2009/04/01 - 2010/01/31 , 中村学園大学 栄養科学部 助手 食品科学、食品加工学、食品機能学
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Awards (1):
  • 2016/06 - 日本食品保蔵科学会 日本食品保蔵科学会奨励賞 シークワシャー果汁の品質特性と搾汁残渣の利用に関する研究
Association Membership(s) (12):
日本食品安全協会 ,  南方資源利用技術研究会 ,  Journal of Japan Society of Nutrition and Food Science ,  Journal of Okinawa Agriculture ,  Japan Association of Food Preservation Scientists ,  Journal of The Japanese Society for Food Science and Technology ,  日本給食経営管理学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  沖縄農業研究会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  日本食品科学工学会 ,  -
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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