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J-GLOBAL ID:201401019772278234
Update date: Feb. 01, 2024
Kohri Toshiyuki
コオリ トシユキ | Kohri Toshiyuki
Affiliation and department:
Homepage URL (1):
http://kaken.nii.ac.jp/d/r/80440999.ja.html
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
骨密度
, 栄養疫学
, 咬合力
, 公衆栄養学
, カテキン
, 栄養教育
Research theme for competitive and other funds (10):
- 2023 - 2027 食物の硬さ及び食品GI値が思春期の発育・発達に及ぼす影響を検証する縦断研究
- 2022 - 2025 Nutritional study of the plastic bag heat-retention cooking method for disaster food assistance for people with renal insufficiency
- 2020 - 2023 「食物の硬さ」が学童期の発育・発達に及ぼす影響を検証するための縦断研究
- 2019 - 2022 Establishment of heat preservation cooking method for health risk reduction to the vulnerable people at the time of disaster
- 2015 - 2017 Effects of snack-centered dietary education for children on the food selection ability and duration of these effects
- 2013 - 2016 成長期の子どもの骨量に対するキノコ類摂取効果の疫学的検討
- 2012 - 2014 Search for promotion factors of the bone mass and effects of the National School Lunch Program on the bone growth in Japanese school children
- 2009 - 2011 Evaluation of a dietary education program among junior high students and the verification of its effectiveness using objective indices
- 2007 - 2009 親の手作り弁当を介した小学生に対する食育の効果
- 2004 - 2004 食品中残留農薬(イマザリル)の実態調査と調理加工による影響
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Papers (37):
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小野 くに子, 坂本 薫, 郡 俊之, 内田 勇人. 小・中学生における家庭での食事中の食教育と生活要因との関連-Association between Mealtime Dietary Education at Home and Lifestyle Factors in Elementary and Junior High School Students. 日本食育学会誌 = Journal of Japanese Society of Shokuiku / 日本食育学会 編. 2023. 17. 1. 21-30
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Kumiko Takemori, Takuya Matsuo, Toshiyuki Kohri, Takashi Kometani. Evaluation of effects of repellents in rats based on ethology. Jpn J Environ Entomol Zool. 2021. 32. 2. 53-59
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Toshiyuki Kohri, Ayato Shimizu, Taro Suzuki, Kimiko Ryu, Natsuko Iguchi, Chiho Myojin, Masako Kawanishi, Hiroyuki Tomotake. Longitudinal Study on Relationships among Snack Energy Intake, Body Mass Index, and Nutrient Intake in Japanese Children Aged 6-7 Years. Journal of nutritional science and vitaminology. 2021. 67. 3. 163-169
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The Effects of Mastication, Nutrition and Exercise Guidance in a Health Program for the Elderly. 2020. 73. 5. 207-213
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吉原 勢津子, 竹村 知容, 吉田 有紀江, 戸田 明代, 藤井 映子, 西本 幸子, 郡 俊之, 宇佐美 眞. 化学療法による味覚障害と患者が実施している対策に関する調査. 甲南女子大学研究紀要II. 2020. 14. 91-97
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MISC (75):
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岡本 希, 郡 俊之, 川西正子, 明神千穂. 小学生における肥満と体成分と生活習慣との関連. 第33回日本疫学会学術総会講演集. 2023. p168
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Toshiyuki Kohri, Mizuki Kondo, Masako Kawanishi, Mako Yamamoto, Tomotake Hiroyuki, Chiho Myojin. Usefulness of plastic bag heat-retention cooking of soft dishes for the elderly in disaster situations. 22nd IUNS-International Congress of Nutrition. 2022. PAB(T6)-16
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Masako Kawanishi, Saki Yoshida, Rin-taro Yoshida, Tomoko Ojima, Mikiko Sekiya, Toshiyuki Kohri and Chiho Myojin. Dietary status of high school students, and effects of nutrition education on the status to the students. 22nd IUNS-International Congress of Nutrition. 2022. PAB(T5)023
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Nozomi Okamoto, Masako Kawanishi, Chiho Myojin, Toshiyuki Kohri. Relationship between obesity and subjective eating speed in elementary school students. 22nd IUNS-International Congress of Nutrition. 2022. PAB(T6)-269
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岡本 希, 郡 俊之, 川西正子, 明神千穂. 小学生における肥満と主観的な食速度との関連. 第68回日本学校保健学会学術大会. 2022. P-66
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Books (12):
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現場で役立つ公衆栄養学実習 : 学内編
同文書院 2023 ISBN:9784810315226
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公衆栄養学 第7版 (栄養科学シリーズNEXT)
講談社 2023 ISBN:9784065301913
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公衆栄養学概論
講談社 2020 ISBN:9784065180983
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公衆栄養学 第6版 (栄養科学シリーズNEXT)
講談社 2019 ISBN:9784065140673
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公衆栄養学
インターメディカル 2017 ISBN:9784900828735
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Professional career (1):
Work history (4):
- 2022/04 - 現在 Konan Women's University
- 2018/04 - 2022/03 Konan Women's University
- 2017/04 - 2018/03 Kindai University Faculty of Agriculture
- 2006/04 - 2016/03 近畿大学 農学部 講師
Committee career (1):
- 2014/11 - 現在 日本栄養改善学会 評議員
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