Rchr
J-GLOBAL ID:201401019772278234   Update date: Feb. 01, 2024

Kohri Toshiyuki

コオリ トシユキ | Kohri Toshiyuki
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://kaken.nii.ac.jp/d/r/80440999.ja.html
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 骨密度 ,  栄養疫学 ,  咬合力 ,  公衆栄養学 ,  カテキン ,  栄養教育
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2023 - 2027 食物の硬さ及び食品GI値が思春期の発育・発達に及ぼす影響を検証する縦断研究
  • 2022 - 2025 Nutritional study of the plastic bag heat-retention cooking method for disaster food assistance for people with renal insufficiency
  • 2020 - 2023 「食物の硬さ」が学童期の発育・発達に及ぼす影響を検証するための縦断研究
  • 2019 - 2022 Establishment of heat preservation cooking method for health risk reduction to the vulnerable people at the time of disaster
  • 2015 - 2017 Effects of snack-centered dietary education for children on the food selection ability and duration of these effects
Show all
Papers (37):
more...
MISC (75):
  • 岡本 希, 郡 俊之, 川西正子, 明神千穂. 小学生における肥満と体成分と生活習慣との関連. 第33回日本疫学会学術総会講演集. 2023. p168
  • Toshiyuki Kohri, Mizuki Kondo, Masako Kawanishi, Mako Yamamoto, Tomotake Hiroyuki, Chiho Myojin. Usefulness of plastic bag heat-retention cooking of soft dishes for the elderly in disaster situations. 22nd IUNS-International Congress of Nutrition. 2022. PAB(T6)-16
  • Masako Kawanishi, Saki Yoshida, Rin-taro Yoshida, Tomoko Ojima, Mikiko Sekiya, Toshiyuki Kohri and Chiho Myojin. Dietary status of high school students, and effects of nutrition education on the status to the students. 22nd IUNS-International Congress of Nutrition. 2022. PAB(T5)023
  • Nozomi Okamoto, Masako Kawanishi, Chiho Myojin, Toshiyuki Kohri. Relationship between obesity and subjective eating speed in elementary school students. 22nd IUNS-International Congress of Nutrition. 2022. PAB(T6)-269
  • 岡本 希, 郡 俊之, 川西正子, 明神千穂. 小学生における肥満と主観的な食速度との関連. 第68回日本学校保健学会学術大会. 2022. P-66
more...
Books (12):
  • 現場で役立つ公衆栄養学実習 : 学内編
    同文書院 2023 ISBN:9784810315226
  • 公衆栄養学 第7版 (栄養科学シリーズNEXT)
    講談社 2023 ISBN:9784065301913
  • 公衆栄養学概論
    講談社 2020 ISBN:9784065180983
  • 公衆栄養学 第6版 (栄養科学シリーズNEXT)
    講談社 2019 ISBN:9784065140673
  • 公衆栄養学
    インターメディカル 2017 ISBN:9784900828735
more...
Professional career (1):
  • 博士(栄養学)
Work history (4):
  • 2022/04 - 現在 Konan Women's University
  • 2018/04 - 2022/03 Konan Women's University
  • 2017/04 - 2018/03 Kindai University Faculty of Agriculture
  • 2006/04 - 2016/03 近畿大学 農学部 講師
Committee career (1):
  • 2014/11 - 現在 日本栄養改善学会 評議員
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page