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J-GLOBAL ID:201401063349186721   Update date: Apr. 17, 2024

Kishimoto Yoshimi

キシモト ヨシミ | Kishimoto Yoshimi
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (2): Nutrition and health science ,  Food sciences
Research keywords  (2): 食品機能 ,  栄養化学
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2020 - 動脈硬化予防におけるストレス応答機構の重要性:鍵分子候補と食品成分の関連
  • 2017 - 2020 Study on a new approach to suppress vascular inflammation by food factors targeting endoplasmic reticulum stress control
  • 2016 - 2019 Development of novel dietary therapy for sarcopenia focusing on inflammation and mitochondrial dysfunction in muscles
  • 2015 - 2018 Anti-atherosclerotic action of polyphenols targeting the cross-talk between oxidative stress, inflammation and metabolic disorder
  • 2014 - 2017 Regulation of postprandial vascular inflammation by food components: potential roles of miRNA-mRNA networks
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Papers (140):
  • Yoshimi Kishimoto, Emi Saita, Reiko Ohmori, Kazuo Kondo, Yukihiko Momiyama. High plasma concentrations of vanin-1 in patients with coronary artery disease. Heart and vessels. 2023
  • Yukihiko Momiyama, Yoshimi Kishimoto, Emi Saita, Masayuki Aoyama, Reiko Ohmori, Kazuo Kondo. Association between the Japanese Diet and Coronary Artery Disease in Patients Undergoing Coronary Angiography. Nutrients. 2023. 15. 10
  • Kishimoto Y, Taguchi C, Iwashima T, Kobayashi T, Kikoku Y, Nishiyama H, Masuda Y, Kondo K. Effects of acute strawberry consumption on serum levels of vitamin C and folic acid, the antioxidant potential of LDL, and blood glucose response: A randomised cross-over controlled trial. Journal of Nutritional Science. 2023. 12
  • 石川 凌大, 高橋 仁也, 新井 真由美, 岸本 良美, 田口 千恵, 近藤 和雄, 福島 洋一. 大学生のポリフェノール摂取と生活習慣に関する検討 DB調査2022. 日本栄養・食糧学会大会講演要旨集. 2023. 77回. 250-250
  • Nishimoto Y, Fujisawa K, Ukawa Y, Kudoh M, Funahashi K, Kishimoto Y, Fukuda S. Effect of urolithin A on the improvement of vascular endothelial function depends on the gut microbiota. Frontiers in Nutrition. 2023. 9
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MISC (41):
  • Yoshimi Kishimoto, Emi Saita, Kotaro Miura, Toshiki Seki, Yoshichika Miyazaki, Norie Suzuki-Sugihara, Yukinori Ikegami, Reiko Ohmori, Kazuo Kondo, Yukihiko Momiyama. THE ASSOCIATIONS BETWEEN PLASMA GALECTIN-3 LEVELS AND CORONARY (CAD) AND PERIPHERAL ARTERY DISEASE (PAD). ATHEROSCLEROSIS. 2017. 263. E196-E196
  • Yoshichika Miyazaki, Emi Saita, Kotaro Miura, Toshiki Seki, Norie Suzuki-Sugihara, Yukinori Ikegami, Reiko Ohmori, Yoshimi Kishimoto, Kazuo Kondo, Yukihiko Momiyama. PLASMA FIBROBLAST GROWTH FACTOR-21 (FGF-21) LEVELS IN PATIENTS WITH PERIPHERAL ARTERY DISEASE (PAD). ATHEROSCLEROSIS. 2017. 263. E195-E196
  • Yoshimi Kishimoto, Chie Taguchi, Emi Saita, Norie Suzuki-Sugihara, Hiroshi Nishiyama, Wei Wang, Mika Usuda, Yasunobu Masuda, Kazuo Kondo. THE EFFECT OF ADDITIONAL CONSUMPTION OF ONE EGG PER DAY ON SERUM LIPIDS AND ANTIOXIDANT PARAMETERS IN HEALTHY AND MODERATELY HYPERCHOLESTEROLEMIC MALES. ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM. 2017. 71. 1182-1183
  • 岸本 良美. IUNS栄養学のリーダーシップ育成国際ワークショップ開催報告. 日本栄養・食糧学会誌. 2014. 67. 3. 149-151
  • 岸本 良美. 若手研究者紹介 広がる"食"の可能性 : 動脈硬化予防を目指したポリフェノールの機能性研究. オレオサイエンス. 2013. 13. 10. 504-506
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Books (1):
  • 症例で学ぶ栄養学
    建帛社 2017
Lectures and oral presentations  (50):
  • 血漿Vanin-1濃度と冠動脈疾患との関連性
    (第55回日本動脈硬化学会総会・学術集会)
  • 冠動脈造影例における野菜および果物の摂取と冠動脈疾患との関連性
    (第77回日本栄養·食糧学会大会)
  • The Japan Dietで推奨される食品の摂取と冠動脈硬化の程度との関連性:冠動脈造影例における検討
    (第77回日本栄養·食糧学会大会)
  • 大学生のポリフェノール摂取と生活習慣に関する検討〜DB調査2022〜
    (第77回日本栄養·食糧学会大会)
  • 血管内皮細胞における酸化ストレス傷害に対するウロリチンAの保護効果
    (第77回日本栄養·食糧学会大会)
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Education (5):
  • 2007 - 2010 Ochanomizu University Graduate School of Humanities and Sciences Life Sciences
  • - 2010 Ochanomizu University Graduate School, Division of Human Living
  • 2005 - 2007 Ochanomizu University
  • - 2007 Ochanomizu University Graduate School, Division of Human Living
  • 2001 - 2005 Ochanomizu University Faculty of Human Life and Environmental Sciences
Professional career (2):
  • 生活科学修士 (お茶の水女子大学)
  • 博士(学術) (お茶の水女子大学)
Work history (3):
  • 2020/04 - 現在 Setsunan University
  • 2013/04 - 2020/03 Ochanomizu University Academic Production
  • 2010/04 - 2013/03 Ochanomizu University
Awards (8):
  • 2021/03 - 日本たまご研究会 優秀賞 毎日の卵摂取による血清LDLに対する抗酸化効果を示した臨床試験
  • 2020/05 - 日本栄養・食糧学会 令和2年度日本栄養・食糧学会奨励賞 機能性食品成分による動脈硬化予防に関する多面的研究
  • 2015/05 - 12th Asian Congress of Nutrition Young Investigator Award Gene expressions of HO-1 and inflammatory factors in HUVECs are drastically induced by palmitic acid and diversely modulated by polyphenols
  • 2013/07 - 21st International Congress on Nutrition and Integrative Medicine Best Poster Award Effects of Oligonol on lipid metabolism in HepG2 cells
  • 2011/09 - 第7回アスタキサンチン研究会 奨励賞 アスタキサンチンはマクロファージの泡沫化および炎症反応を抑制する
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Association Membership(s) (14):
日本フードファクター学会 ,  日本未病学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本循環器学会 ,  日本MRS学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本油化学会 ,  日本ポリフェノール学会 ,  日本肥満学会 ,  日本機能性食品医用学会 ,  日本未病システム学会 ,  日本動脈硬化学会 ,  日本臨床栄養学会 ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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