Rchr
J-GLOBAL ID:201401086176658371   Update date: Apr. 04, 2024

TARO HONMA

ホンマ タロウ | TARO HONMA
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research theme for competitive and other funds  (11):
  • 2024 - 2027 放射線・抗がん剤抵抗性がんの克服を目指した共役脂肪酸の合成と応用
  • 2023 - 2024 フェロトーシス感受性に着目した共役脂肪酸の殺がん細胞効果の検証
  • 2022 - 2023 コレステロール代謝改善を目指した植物由来共役脂肪酸の利用可能性の検証
  • 2020 - 2023 海藻由来酵素を利用した共役型高度不飽和脂肪酸の合成と腫瘍成長抑制へ向けた応用
  • 2020 - 2021 トランス脂肪酸の構造の違いが心疾患発症リスクに及ぼす影響の解明
Show all
Papers (25):
MISC (6):
more...
Lectures and oral presentations  (82):
  • 様々な種類の共役脂肪酸がHepG2細胞のコレステロール代謝系に与える影響
    (日本家政学会第75回大会 2023)
  • 共役脂肪酸の構造の違いがコレステロール代謝関連遺伝子発現に与える影響
    (日本薬学会第143年会 2023)
  • α-eleostearic acidが種々のがん細胞における細胞死に与える影響
    (日本薬学会第143年会 2023)
  • 共役テトラエン型脂肪酸による殺がん細胞効果と作用メカニズムの検証
    (日本薬学会第142年会 2022)
  • 褐藻ウミウチワ(Padina arborescens Holmes)由来酵素を利用した共役脂肪酸の合成に関する研究
    (日本薬学会第142年会 2022)
more...
Education (2):
  • 2008 - 2013 東北大学大学院 農学研究科
  • 2004 - 2008 Tohoku University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(農学) (東北大学)
Work history (5):
  • 2021/04 - 現在 Teikyo University Faculty of Pharma-Science
  • 2017/04 - 2021/03 Teikyo University Faculty of Pharma-Science
  • 2015/04 - 2017/03 Tokyo University of Technology School of Bioscience and Biotechnology
  • 2014/04 - 2015/03 Tokyo University of Technology School of Bioscience and Biotechnology
  • 2013/04 - 2014/03 東北大学大学院 農学研究科 教育研究支援者
Committee career (5):
  • 2024/04 - 現在 日本油化学会関東支部 常任幹事
  • 2019/04 - 現在 日本油化学会関東支部 幹事
  • 2015/06 - 現在 日本油化学会 若手の会 委員
  • 2015/05 - 現在 日本油化学会関東支部 事業企画委員
  • 2018/04 - 2023/03 日本油化学会関東支部 常任幹事
Awards (8):
  • 2014/08 - 日本食品科学工学会 日本食品科学工学会誌論文賞
  • 2013/11 - JSoFF2013 Young Investigator Award
  • 2013/10 - 日本栄養・食糧学会東北支部 第47回日本栄養・食糧学会東北支部大会若手奨励賞
  • 2013/09 - 日本油化学会 日本油化学会ヤングフェロー賞
  • 2013/08 - 日本食品科学工学会 日本食品科学工学会誌論文賞
Show all
Association Membership(s) (7):
THE PHARMACEUTICAL SOCIETY OF JAPAN ,  THE JAPAN SOCIETY OF HOME ECONOMICS ,  JAPAN OIL CHEMISTS' SOCIETY ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  JAPAN SOCIETY OF NUTRITION AND FOOD SCIENCE ,  日本フードファクター学会 ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page