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J-GLOBAL ID:201501002136545760
Update date: Jan. 25, 2024
Yamashita Shinpei
ヤマシタ シンペイ | Yamashita Shinpei
Affiliation and department:
Research field (1):
Home economics, lifestyle science
Research keywords (5):
知育玩具
, 郷土料理
, 食文化
, 教材開発
, 食教育
Research theme for competitive and other funds (2):
- 2019 - 2020 幼児期における食文化伝承を目指した知育玩具の提案
- 2015 - 2016 豆食文化の伝承をめざした幼児向け学習教材の開発
Papers (14):
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YAMASHITA Shinpei, TAKAKI Yuka. Creation and Usefulness a Picture Book to Convey the Culture of Whale Consumption in Yamaguchi Prefecture. Journal of Cookery Science of Japan. 2023. 56. 6. 270-278
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髙木, 祐花, 山下, 晋平, 幸, 恵里, 木村, 秀喜. 短大生における主食・主菜・副菜の理解度調査. 宇部フロンティア大学紀要・年報. 2022. 2. 33-38
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幸, 恵里, 山下, 晋平, 髙木, 祐花. 所属学科別にみた大学・短期大学新入生の栄養素・食品摂取量の比較. 宇部フロンティア大学紀要・年報. 2022. 2. 61-65
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山下, 晋平, 幸, 恵里, 髙木, 祐花. 短大生における朝食習慣と睡眠習慣の関係. 宇部フロンティア大学紀要・年報. 2022. 2. 39-44
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YAMASHITA Shinpei, TAKAKI Yuka. Development and Evaluation of Educational Toys Linked a Picture Book Presenting the Local Specialty of Yamaguchi Prefecture. Journal of Cookery Science of Japan. 2021. 54. 5. 249-252
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Lectures and oral presentations (7):
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Survey on various cooking methods and traditions of home cooking in the JSCS Chugoku-Shikoku Branch: Branch survey: Image and awareness of local cuisine and event foods among students in the nine prefectures of the Chugoku- Shikoku region
(Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science 2023)
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官学連携によるトマトを使用したスイーツの開発
(日本食育学会総会・学術大会講演・学術報告要旨集 2018)
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ささげの伝承を目指した食育絵本の開発とその有用性
(日本食育学会総会・学術大会 学術報告要旨集 2017)
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幼稚園教諭の子どもの食生活における問題及び課題認識について
(栄養学雑誌 2015)
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幼児の調理に対する興味・関心の向上を目的とした教材開発
(日本食育学会総会・学術大会講演・学術報告要旨集 2015)
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Education (1):
- 2012 - 2014 Yamaguchi Prefectural University
Professional career (1):
Work history (3):
- 2022/04 - Ube Frontier College Department of Food and Nutrition
- 2019/04 - 2022/03 Ube Frontier College
- 2014/04 - 2019/03 Ube Frontier College
Committee career (1):
- 2021/06 - 現在 山陽小野田市小野田市食育推進協議会 会長
Association Membership(s) (3):
THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE
, JAPANESE SOCIETY OF SHOKUIKU
, THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS
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