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J-GLOBAL ID:201501002136545760   Update date: Jan. 25, 2024

Yamashita Shinpei

ヤマシタ シンペイ | Yamashita Shinpei
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 知育玩具 ,  郷土料理 ,  食文化 ,  教材開発 ,  食教育
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2019 - 2020 幼児期における食文化伝承を目指した知育玩具の提案
  • 2015 - 2016 豆食文化の伝承をめざした幼児向け学習教材の開発
Papers (14):
  • YAMASHITA Shinpei, TAKAKI Yuka. Creation and Usefulness a Picture Book to Convey the Culture of Whale Consumption in Yamaguchi Prefecture. Journal of Cookery Science of Japan. 2023. 56. 6. 270-278
  • 髙木, 祐花, 山下, 晋平, 幸, 恵里, 木村, 秀喜. 短大生における主食・主菜・副菜の理解度調査. 宇部フロンティア大学紀要・年報. 2022. 2. 33-38
  • 幸, 恵里, 山下, 晋平, 髙木, 祐花. 所属学科別にみた大学・短期大学新入生の栄養素・食品摂取量の比較. 宇部フロンティア大学紀要・年報. 2022. 2. 61-65
  • 山下, 晋平, 幸, 恵里, 髙木, 祐花. 短大生における朝食習慣と睡眠習慣の関係. 宇部フロンティア大学紀要・年報. 2022. 2. 39-44
  • YAMASHITA Shinpei, TAKAKI Yuka. Development and Evaluation of Educational Toys Linked a Picture Book Presenting the Local Specialty of Yamaguchi Prefecture. Journal of Cookery Science of Japan. 2021. 54. 5. 249-252
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Lectures and oral presentations  (7):
  • Survey on various cooking methods and traditions of home cooking in the JSCS Chugoku-Shikoku Branch: Branch survey: Image and awareness of local cuisine and event foods among students in the nine prefectures of the Chugoku- Shikoku region
    (Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science 2023)
  • 官学連携によるトマトを使用したスイーツの開発
    (日本食育学会総会・学術大会講演・学術報告要旨集 2018)
  • ささげの伝承を目指した食育絵本の開発とその有用性
    (日本食育学会総会・学術大会 学術報告要旨集 2017)
  • 幼稚園教諭の子どもの食生活における問題及び課題認識について
    (栄養学雑誌 2015)
  • 幼児の調理に対する興味・関心の向上を目的とした教材開発
    (日本食育学会総会・学術大会講演・学術報告要旨集 2015)
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Education (1):
  • 2012 - 2014 Yamaguchi Prefectural University
Professional career (1):
  • 修士(健康福祉学) (山口県立大学大学院)
Work history (3):
  • 2022/04 - Ube Frontier College Department of Food and Nutrition
  • 2019/04 - 2022/03 Ube Frontier College
  • 2014/04 - 2019/03 Ube Frontier College
Committee career (1):
  • 2021/06 - 現在 山陽小野田市小野田市食育推進協議会 会長
Association Membership(s) (3):
THE JAPAN SOCIETY OF COOKERY SCIENCE ,  JAPANESE SOCIETY OF SHOKUIKU ,  THE JAPANESE SOCIETY OF NUTRITION AND DIETETICS
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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