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J-GLOBAL ID:201501004406757759   Update date: Feb. 29, 2024

Matsumoto Akane

マツモト アカネ | Matsumoto Akane
Affiliation and department:
Research field  (2): Home economics, lifestyle science ,  Food sciences
Papers (7):
  • 塩田良子, 鈴木麻希, 松本茜, 熊谷陽子, 門戸千幸, 遠藤(山岡)雅子, 杉山寿美. 栄養教諭の各教科等における食に関する指導の現状 ー「広島県『食に関する指導実績調査』」の解析からー. 日本食育学会誌. 2022
  • 松本茜, 滝澤萌子, 深見健, 川井清司. マルトビオン酸カルシウムによる冷蔵米飯の老化抑制. 日本冷凍空調学会論文集. 2022. 39. 1
  • Matsumoto Akane, Nakai Kanae, Kawai Kiyoshi. Effects of water and gelatinized starch on the viscoelasticity of pizza dough and the texture of pizza crust. Journal of Applied Glycoscience. 2022. advpub
  • ISHIBASHI Chinami, MATSUMOTO Akane, TOMATSU Mikiko, SUZUKI Maki, SUGIYAMA Sumi. Effect of Salt Reduction on Rupture, Sensory and Rheological Properties of Beef Patties. Journal of Cookery Science of Japan. 2022. 55. 1. 11-18
  • 石橋ちなみ, 松本茜, 渡壁奈央, 齋藤実梨, 池田真帆, 重永真志, 杉山寿美. 卵がパン生地のレオロジー特性と焼成後のパンの性状に及ぼす影響. 日本調理科学会誌. 2022. 55. 6. 281-289
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MISC (8):
Lectures and oral presentations  (9):
  • Effects of water and pre-gelatinized starch on the rheological properties of pizza dough and the texture properties of pizza crust
    (4th Food Structure and Functionality Symposium 2021)
  • 糊化澱粉がピッツァクラストの物性に及ぼす影響
    (日本食品工学会第22回(2021年度)年次大会 2021)
  • 予備焼成および再水和によるチルド流通ピッツァクラストの品質改善
    (第66回低温生物工学会大会(セミナー及び年会) 2021)
  • Effects of storage and reheating on the volume, moisture content and texture of cooked vegetables
    (Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science 2021)
  • 糖質によるフライ衣の食感改質
    (第21回日本食品工学会年次大会 2020)
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Education (3):
  • 2020 - 2023 Hiroshima University Graduate School of Integrated Sciences for Life
  • 2017 - 2020 Prefectural University of Hiroshima
  • 2001 - 2005 Prefectural University of Hiroshima
Professional career (2):
  • 人間文化学修士 (県立広島大学 大学院)
  • 健康科学学士 (県立広島大学)
Work history (2):
  • 2022/04 - 現在 Prefectural University of Hiroshima
  • 2015/04 - 2019/03 Sanyo Women's College
Awards (1):
  • 2021/10 - 4th Food Structure and Functionality Symposium Best Poster Award
Association Membership(s) (6):
日本冷凍空調学会 ,  日本食品工学会 ,  日本給食経営管理学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会 ,  日本栄養士会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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