Rchr
J-GLOBAL ID:201601007908030387   Update date: Jan. 16, 2023

Nogata Yoichi

ノガタ ヨウイチ | Nogata Yoichi
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (4): 小麦 ,  機能性食品 ,  カンキツ ,  大麦
Papers (46):
more...
MISC (19):
Patents (10):
  • 小麦ふすま、大麦糠、または米糠に由来するペプチドを含む脂肪性肝疾患を処置するための組成物
  • Food ingredient including enriched free amino acids and their production method
  • 小麦ふすま、大麦糠、米糠からのアンジオテンシンI変換酵素阻害剤
  • 小麦ふすま、大麦糠、米糠からの新規血圧降下ペプチドとその製造方法
  • 遊離アミノ酸を富化した食品素材及びその製造法
more...
Books (6):
  • カンキツ類とその加工品の真正評価に関する研究:沖縄産シークワシャー品種判別への展開
    ソフト・ドリンク技術資料 2015
  • 小麦ふすまの利用用途の開発-ふすま自己消化物のACE阻害作用とNASHモデルマウスに対する効果-
    New Food Industry 2015
  • 果実・果汁飲料と機能性成分(16) カンキツ機能性成分とアラキドン酸代謝系酵素阻害活性
    食品と容器 2014
  • 小麦ふすまからの血圧降下ペプチドの簡便な製造法
    機械化農業 3120, 45-48 2011
  • 小麦のふすまから血圧降下ペプチドの製造法を開発
    BRAINテクノニュース 2010
more...
Lectures and oral presentations  (20):
  • 高リジン変異を導入した裸麦のGABA、アミノ酸、およびβ-グルカン含量の変化
    (日本食品科学工学会第64回大会 2017)
  • ロスマリン酸はAMPK-SIRT1-PGC1αを介して筋細胞の脂肪酸酸化を促進する
    (日本農芸化学会中四国支部第41回講演会 2015)
  • ナチュラルキラー細胞を活性化する食品成分の探索
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • 培養筋細胞におけるロスマリン酸の脂肪酸代謝促進作用
    (日本農芸化学会2014年度大会 2014)
  • 培養骨格筋細胞の脂肪酸酸化を促進する食品成分の探索
    (日本農芸化学会2013年度大会 2013)
more...
Education (3):
  • 1988 - 1989 Kyushu University
  • 1986 - 1988 Kyushu University
  • 1982 - 1986 Kyushu University School of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(農学) (九州大学)
Work history (8):
  • 2021/04 - 現在 西日本農業研究センター 中山間畑作園芸研究領域 園芸作栽培・畑作物育種グループ 主席研究員
  • 2016/04 - 2021/03 西日本農研センター 作物開発利用研究領域 グループ長
  • 2011/04 - 2016/03 近畿中国四国農業研究センター 作物機能開発研究領域 グループ長
  • 2001/04 - 2011/03 近畿中国四国農業研究センター 作物開発部 主任研究員
  • 1997/04 - 2001/03 中国農業試験場 作物開発部 主任研究官
Show all
Awards (2):
  • 2009/03 - Japan Siciety for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry Most-Cited Paper Award Flavonoid Composition of Fruit Tissues of Citrus Species
  • 2002/09 - Japan Fruit Juice Association Technological Development Award
Association Membership(s) (3):
THE JAPAN SOCIETY OF HEPATOLOGY ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page