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J-GLOBAL ID:201801010963105375   Update date: Jan. 30, 2024

Kakugawa Koji

カクガワ コウジ | Kakugawa Koji
Affiliation and department:
Research field  (2): Applied microbiology ,  Food sciences
Research keywords  (7): 糖脂質 ,  バイオサーファクタント ,  プラズマベースイオン注入法 ,  菌叢解析 ,  applied microbiology ,  fermentation ,  sterilization
Research theme for competitive and other funds  (9):
  • 2022 - 2025 Study on application of HHO gas in food sterilization using plasma-based ion implantation
  • 2019 - 2023 複合ガスを用いたプラズマベースイオン注入法による高効率食品殺菌技術の開発
  • 2016 - 2019 プラズマイオン注入法を用いた食品殺菌技術の開発
  • 2015 - 2016 プラズマイオン注入法を用いたプラズマ制御と芽胞菌に対する殺菌効果に関する研究
  • 2011 - 2014 Scenario of Ground Hazards Promoted by Bio-deterioration Caused by Mechanical Strength Due to Eutrophication of Ground Ecosystems
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Papers (41):
  • Watanabe K, Matsuda R. Tabe, T, Hiyama M, Sakasegawa, K. Yamamoto, Kakugawa, K, K, Tanaka T. Applied voltage dependence of plasma characteristic for food sterilization using PBII method. ELECTROTECHNICA & ELECTRONICA. 2018. 53. 7-8. 204-207
  • Hiyama M, Kakugawa, K, K, Yakushiji A, Watanabe, K, Matsuda, R. Tsuchiya, Y. Tanaka T. Optimum conditions for sterilization of Geobacillus stearothermophilus spores using plasma-based ion implantation. ELECTROTECHNICA & ELECTRONICA. 2018. 53. 7-8. 199-203
  • Kakugawa, K, K, Hosotani, M, Arikado M. Tabe, T. Fukutomi, K. Tsuchiya, Y. Tanaka T. Experimental study on sterilization of food with self-igniting plasma formed from liquid using plasma-based ion implantation. ELECTROTECHNICA & ELECTRONICA. 2018. 53. 7-8. 194-198
  • Matsuda R. Kijima, Kakugawa, K, K. Toyota, H. Tanaka, T, Vutova K. Control of Plasma parameters by Penning ion effect. ELECTROTECHNICA & ELECTRONICA. 2018. 53. 7-8. 189-193
  • Arimoto Y, Machida T. Kijima, Y. Hosoya, M. Arikado M, Kakugawa, K, K, Tanaka T, Vutova K. Effect of Plasma Density on Residual Bacterial Number and Applied Voltage. Internationa Scientific Journal "Science Business Society". 2018. 3. 1. 3-5
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Education (3):
  • 1999 - 2002 Hiroshima University Graduate School of Advanced Sciences of Matter Department of Molecular Biotechnology
  • 1990 - 1992 Hiroshima University Graduate School of Engineering
  • 1986 - 1990 Hiroshima University Faculty of Engineering
Professional career (1):
  • 博士(工学) (広島大学)
Work history (8):
  • 2013/10 - 現在 Hiroshima Institute of Technology
  • 2012/04 - 2013/09 Hiroshima Institute of Technology
  • 2006/04 - 2012/03 Hiroshima Institute of Technology Faculty of Applied Information Science, Department of Health Science
  • 2002/04 - 2006/03 広島県立食品工業技術センター 生命機能開発部 副主任研究員
  • 2001/04 - 2002/03 広島県立食品工業技術センター 生命機能開発部 研究員
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Committee career (6):
  • 2018/04 - 現在 日本農芸化学会中四国支部 参与
  • 2015/04 - 2017/03 日本生物工学会西日本支部 評議員
  • 2011/07 - 2012/03 日本生物工学会 バイオミディア委員
  • 2007/09 - 2008/03 食品関連企業・環境共生研究会 活動ビジョン検討WG座長
  • 2007/03 - 2008/03 有機性資源利用技術研究会 理事
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Awards (2):
  • 2003/05 - 日本農芸化学会中四国支部 奨励賞
  • 2003/01 - 中国地域公設試験研究機関 研究奨励賞
Association Membership(s) (5):
THE SOCIETY FOR ANTIBACTERIAL AND ANTIFUNGAL AGENTS, JAPAN ,  JAPAN SOCIETY FOR FOOD ENGINEERING ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  The Society for Biotechnology, Japan ,  JAPAN SOCIETY FOR BIOSCIENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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