研究者
J-GLOBAL ID:200901007094310558   更新日: 2007年03月25日

髙谷 友久

タカヤ トモヒサ | Takaya Tomohisa
所属機関・部署:
職名: 講師
研究分野 (1件): 食品科学
研究キーワード (1件): Science of Food Processing
競争的資金等の研究課題 (6件):
  • 飲飯特性
  • 食品中への調味料の浸透
  • 食品中の水の存在状態
  • Cooking Properties of Rice
  • Diffusion of Seasonings into Foods
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MISC (29件):
書籍 (4件):
  • Gel-sol transition of gellan aqueous solutions by rheology and DSC-Effects of salts(共著)
    The Wiley Polymer Neworks Group Review I, Chemical and Physical Networks, Formation and Control of Properties, Edited by K. te Nijenhuis and W. J. Mijs 1998
  • Effects of sugars on the gel-sol transition of agarose and κ-carrageenan (共著)
    Developments in Food Engineering, Part 1 1994
  • "Rheology and DSC of Gellan-Agarose Mixed Gels" in Food Hydrocolloids (共著)
    Plenum Press, New York 1994
  • "Degradation of various starch granules by amylases" in Mechanisms of Saccharide Polymerization and Depolymerization (共著)
    Academic Press Inc. 1980
学歴 (4件):
  • - 1967 大阪府立大学 農学研究科 農芸化学
  • - 1967 大阪府立大学
  • - 1965 大阪府立大学 農学部 農芸化学
  • - 1965 大阪府立大学
学位 (1件):
  • 農学修士
所属学会 (2件):
日本応用糖質料学会 ,  日本食品材料工学会
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