研究者
J-GLOBAL ID:200901007824004024   更新日: 2024年04月17日

城島 十三夫

ジョウジマ トミオ | Johjima Tomio
所属機関・部署:
職名: 教授
研究分野 (2件): 園芸科学 ,  遺伝育種科学
研究キーワード (6件): 植物育種 ,  施設園芸 ,  野菜 ,  Genetics and Breeding ,  Growth and Physiology of Vegetable Crops in the Greenhouse ,  Vegetable Crops
競争的資金等の研究課題 (10件):
  • 高色素含有トマトの育成
  • 有機栽培による高品質野菜生産
  • 有機液肥による高品質野菜生産
  • 野菜類の色素形成と品質要因解析
  • トマトの色素に関する遺伝学的・生理学的研究
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MISC (73件):
書籍 (8件):
  • Chemical control of fruit drop and fruit growth under severe conditions of rabbiteye blueberry(┣DBVaccinium(/)-┫DB ┣DBashei(/)-┫DB).(共著)
    Proceedings twenty-seventh annual meeting, Plant Growth Regulation Society of America. 2000
  • Relationship between color value (a/b) and colored carotene content in fruits of various tomato cultivars and crossing lines. (共著)
    1st International Symposium on Solanancea for Fresh Market 1995
  • Inheritance of heat tolerance of fruit coloring in tomato.
    1st International Symposium on Solanacea for Fresh Market 1995
  • Analysis of the influence of high temperature on coloring of tomato fruit. (共著)
    XXIV International Horticultural Congress, Abstracts, 1994
  • カボチャ'小春'
    蔬菜の新品種,第5巻,誠文堂新光社,東京 1971
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Works (6件):
  • 有機質肥料(サンエイリップ)の蔬菜類の生育収量に及ぼす肥効試験
    1998 -
  • The Effect of Organic Fertilizer(Sun-A-Lip)on Growth and Yield of Vegetable Crops
    1998 -
  • 園芸作物の繁殖, 栽培および収穫後の取り扱いに関する研究
    1990 - 1993
  • Studies on Propagation, Growing and Post Harvest Handling of Horticultural Crops
    1990 - 1993
  • 物理的刺激が蔬菜類の生育・収量に及ぼす影響
    1989 - 1990
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学歴 (2件):
  • - 1961 九州大学 農学部 農学
  • - 1961 九州大学
学位 (1件):
  • 博士(農学) (九州大学)
経歴 (24件):
  • 1997 - 1999 南九州大学 附属農場長
  • 1997 - 1999 Director, Experimental Farm of Minami-Kyushu
  • 1994 - 1996 鹿児島大学農学部 助教授
  • 1994 - 1996 Associate Professor, Kagoshima University
  • 1970 - 1996 鹿児島県立農業大学校 非常勤講師
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委員歴 (2件):
  • 2003 - 園芸学会九州支部 評議員
  • 2000 - 農業生産技術管理学会 評議員
所属学会 (4件):
園芸学会九州支部 ,  農業生産技術管理学会 ,  国際園芸学会(International Society for Horticultural Science) ,  園芸学会
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