研究者
J-GLOBAL ID:200901010108017361   更新日: 2024年02月01日

LOUIS WANK DAVID

ワンク ルイス デヴィット | Louis Wank David
研究キーワード (1件): sociology, global studies, political sociology, economic sociology, social networks, religion, business, cuisine, globalization, power, systems theories
競争的資金等の研究課題 (14件):
  • 2017 - 2022 現代中国における腐敗パラドックスに関するシステム/制度論的アプローチ
  • 2016 - 2019 Globalizing Chinese Buddhism: Ideoscape of Values, Ethics, and Lifestyle
  • 2011 - 2015 中国共産党に関する政治社会学的実証研究ーー中南海研究
  • 2010 - 2014 食文化におけるコンタクト・ゾーンとソフト・パワーの社会学的研究
  • 2007 - 2008 グローバル化する食消費と社会的アイデンティティの確立
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論文 (25件):
  • David L. Wank. "Area-based global studies in Japan". global-e. 2018. 11. 4
  • David L. Wank, James Farrer. "The rise of global studies in East Asia: Institutions and Ideology". global-e. 2017. online journal-online journal
  • James Farrer, David L. Wank, Christian Hess, Chuanfei Wang, Lenka Vyletalova, Monica Carlvaho. 「論 アーティスト 日本食の拡散様式に関する研究 : 日本食レストランのグローバル化」. FFIジャーナル. 2017. 222. 3. 257-263
  • 王达伟. 「应对时代之需的全球化」. 全球學評論. 2015. 2. 26-35
  • "Is global studies a field?" (1&2). global-e. 2008. 2. 2
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MISC (3件):
  • David L. Wank. “Report on the international workshop of global studies”. AGLOS News. 2007. 10
  • David L. Wank. “Prospects and challenges for the world polity: global norms in the twenty-first century”. AGLOS News. 2004. 4
  • David L. Wank. "Reflections on fieldwork in China". Sociology Lives. 1991
書籍 (31件):
  • “A study of laynuns in Minnan, 1920s-2010s: Buddhism, state institutions, and popular culture.” In Buddhism after Mao: Negotiations, Continuities, and Reinventions, edited by Zhe Ji et al
    University of Hawa'ii Press 2019
  • “Culinary mobilities: The multiple globalizations of Japanese cuisine.” In Routledge Handbook of Food in Asia, edited by Cecilia Leong-Salobir
    Routledge 2019 ISBN:9781138669918
  • “Classroom, immersion, and occupation: forty years of learning Chinese language, society, and politics.” In The Field of Chinese Language Education in the U.S.: A Retrospective of the 20th Century二十世纪美国中文教学界的回顾, edited by Vivian Ling
    Routledge 2018 ISBN:9781138502024
  • 「现代中国佛教的跨国僧俗网络:跨越民族国家的合作模式与资源流通」In 『二十世纪中国佛教的两次复兴』; 复旦中华文明研究专刊』, editing by 汲喆 et al
    复旦大学出版社 2016
  • “Chinese immigrants and Japanese cuisine in the United States: a case of culinary glocalization,” In Globalization of Asian Cuisines: Transnational Networks and Contact Zones, edited by James Farrer
    Palgrave Macmillan 2015
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講演・口頭発表等 (20件):
  • Perspectives on Global Studies: history, theory and practice
    (Invited lecture. 一橋大学 Social Sciences and Global Studies Research Lecture Series 2018)
  • 「現代中国の文化ルネサンスと文化産業:ライフスタイルとしての茶と文化」
    (静岡茶の世界を考える懇話会, 静岡県立大学グローバル地域センター 2018)
  • Globalizing Chinese Buddhism as values and ethics
    (Invited lecture. Department of Chinese Studies, National University of Singapore 2017)
  • Global Chinese Buddhism: ideoscape of values, ethics and lifestyles
    (Invited lecture. Xiamen University, Department of Anthropology 2017)
  • Globalization of Japanese cuisine
    (Invited in-class lecture, Fashion Institute of New York 2017)
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学位 (3件):
  • 学士 (オベリン カレッジ)
  • 修士 (ハーバード大学)
  • 博士 (ハーバード大学)
経歴 (1件):
  • 2003/10/01 - 2004/03/31 東京大学大学院人文社会系研究科 非常勤講師
受賞 (8件):
  • 1997 - The John D. and Catherine T. MacArthur Foundation, Program on Peace and International Cooperation Research and Writing Grant for August, 1998-March, 2000 (U.S. $100,000)
  • 1992 - Harvard Academy for International and Area Studies Kukin Fellowship
  • 1991 - National Science Foundation Graduate Fellowship
  • 1988 - National Science Foundation Graduate Fellowship
  • 1988 - M.A passed with distinction, Harvard University
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所属学会 (3件):
American Sociological Association ,  Association of Asian Studies ,  Asian Studies Conference Japan
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