研究者
J-GLOBAL ID:200901043779642509
更新日: 2024年02月14日
古木 隆生
フルキ タカオ | Furuki Takao
研究分野 (3件):
食品科学
, 生物物理、化学物理、ソフトマターの物理
, 高分子化学
研究キーワード (30件):
freezed dry
, Vitrification
, glass transition
, long-term storage
, Continuum model
, Computatinal chemistry
, Thermal analysis
, Nuclear magnetic resonance
, Solvene effects
, Cryo
, Freeze
, Water
, Enzyme
, Protein
, Carbohydrate
, 凍結乾燥
, ガラス化
, ガラス転移
, 長期保存
, 連続体モデル
, 計算化学
, 熱分析
, 核磁気共鳴
, 溶媒効果
, 低温
, 凍結
, 水
, 酵素
, 蛋白質
, 糖
競争的資金等の研究課題 (5件):
2001 - 2003 Extraction of phycocyanin from Spirulina with Ultrasonic cell disruption
2001 - 2003 超音波による監藻類スピルリナからのフィコシアニンの抽出
2003 - 超音波による大腸菌からの酵素の抽出
2000 - Stabilization of enzymes and proteins with carbohydrates to improve long-term storage of biological materials and foods.
2000 - 糖による蛋白質の品質低下抑制(安定化)、生体物質と水
MISC (6件):
T Furuki, S Maeda, S Imajo, T Hiroi, T Amaya, T Hirokawa, K Ito, H Nozawa. Rapid and selective extraction of phycocyanin from Spirulina platensis with ultrasonic cell disruption. JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY. 2003. 15. 4. 319-324
T Furuki, S Maeda, S Imajo, T Hiroi, T Amaya, T Hirokawa, K Ito, H Nozawa. Rapid and selective extraction of phycocyanin from Spirulina platensis with ultrasonic cell disruption. JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY. 2003. 15. 4. 319-324
Effect molecular structure on ehermodynamic propereies of carbohydrates. A calorimeeric study of aqueous di- and oligosaccharides ae subzero temperatures. Carbohydrate research. 2002. Vol.337, 441-450
Effect molecular structure on ehermodynamic propereies of carbohydrates. A calorimeeric study of aqueous di- and oligosaccharides ae subzero temperatures. Carbohydrate research. 2002. Vol.337, 441-450
Effect of stereochemistry on the anti-freeze characteristics of carbohydrates. A thermal study of aqueous monosaccharides at subzero temperatures. Carbohydrate research. 2000. Vol.323, 185-191
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学歴 (3件):
- 1995 東京工業大学大学院 生命理工学研究科
- 1992 東京工業大学 工学部 高分子工学
東京工業大学
学位 (1件):
工学博士 (東京工業大学)
経歴 (2件):
東京工業大学 バイオ研究基盤支援総合センター 研究員
旧所属 神奈川県産業技術総合研究所 化学技術部 主任研究員
所属学会 (6件):
The Japanese Society of Carbohydrate Research
, The Japan Society of Calorimetry and Thermal Analysis
, The Chemical Society of Japan
, 日本熱測定学会
, 日本糖質学会
, 日本化学会
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