研究者
J-GLOBAL ID:200901045869530036
更新日: 2020年05月13日
石田 裕
イシダ ヒロシ | Ishida Hiroshi
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所属機関・部署:
東京農業大学短期大学部 栄養学科
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職名:
助教授
研究分野 (1件):
家政学、生活科学
研究キーワード (3件):
Utilization of Foods
, Cooking and Food Procesing
, Food Hygine
競争的資金等の研究課題 (4件):
サツマイモ葉の栄養成分特性と食料資源としての可能性
食品に関る苦情と原因の解明
The nutritional compornents in leaves of sweet potato and possibility as the food resources
The complaint concerned with food,and the elucidation of the cause
MISC (11件):
さつま芋の葉,柄,茎中の成分の栄養学的評価(共著). 2000. 68. 359-367
Nutritive evaluation of chemical components of leaves, stalks and stems of sweet potatoes. Food Chemistry. 2000. 68. 3. 359-367
保存および調理過程におけるイミダゾール系防カビ剤の消長. 日本調理科学会平成7年度大会要旨集. 1995. 53
Fall down of the addifives which prevents mold by preservation and cooking process. Cookery Science of Japan. 1995. 53
H ISHIDA, N SUGIYAMA, K TAKAHATA, M HATTO. ADSORPTION OF P-DICHLOROBENZENE BY FOODS AND RESIDUE AFTER COOKING. JOURNAL OF THE FOOD HYGIENIC SOCIETY OF JAPAN. 1994. 35. 3. 305-309
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書籍 (1件):
新教身近な食べ物の調理学実験(共著)
建帛社 1993
学歴 (2件):
- 1972 東京農業大学 農学部 栄養学科管理栄養士専攻
- 1972 東京農業大学
所属学会 (4件):
日本食品微生物学会
, 日本調理科学会
, 日本栄養食糧学会
, 日本食品衛生学会
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