研究者
J-GLOBAL ID:200901082118080887
更新日: 2003年11月10日
丸山 如江
マルヤマ ユキエ | Maruyama Yukie
所属機関・部署:
京都大学 大学院農学研究科 食品生物科学専攻
京都大学 大学院農学研究科 食品生物科学専攻 について
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職名:
産学官連携研究員
研究分野 (2件):
食品科学
, 構造生物化学
競争的資金等の研究課題 (1件):
Studies on the relationship between structure and functionary properties of soy bean conglycinin based on X-ray analysis and protein engineering
MISC (4件):
Crystallographic studies of Mycobacterium tuberculosis polyphosphate/ATP-NAD kinase complexed with NAD. J.Biosicence and Bioengineering. 2004. 5, 391-393
Structure of the core region of the soybean b-conglycinin a' subunit. Acta Cryst. 2004. D60, 289-297
Creation of soybean b-conglycinin b with strong phagocytosis-stimulating activity. Biochimica et Biophysica Acta. 2003. 99-104
The functional similarity and structural diversity of human and cartilaginous fish hemoglobins. J.Mol.Biol. 2001. 307, 259-270
学歴 (3件):
- 2004 京都大学 農学研究科 応用生命科学
- 2000 大阪大学 基礎工学研究科 システム人間系
- 2000 大阪大学
学位 (2件):
工学修士
農学博士
経歴 (1件):
2002 - 2003 日本学術振興会特別研究員
所属学会 (1件):
農芸化学会
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