文献
J-GLOBAL ID:200902223110254572
整理番号:07A0719377
耐塩性酵母による味噌に特異的な芳香成分2(or5)-エチル-5(or2)-メチル-4-ヒドロキシ-3(2H)-フラノンの形成に及ぼすリボースおよびグリシンのアミノ-カルボニル反応の影響
Effects of the Amino-Carbonyl Reaction of Ribose and Glycine on the Formation of the 2(or 5)-Ethyl-5(or 2)-methyl-4-hydroxy-3(2H)-furanone Aroma Component Specific to Miso by Halo-Tolerant Yeast
著者 (6件):
SUGAWARA Etsuko
(Fac. of Education, Iwate Univ.)
,
OHATA Motoko
(Fac. of Education, Iwate Univ.)
,
OHATA Motoko
(Graduate School of Humanities and Lab. of Food Chemistry, Ochanomizu Univ.)
,
KANAZAWA Toshinari
(Fac. of Education, Iwate Univ.)
,
KUBOTA Kikue
(Graduate School of Humanities and Lab. of Food Chemistry, Ochanomizu Univ.)
,
SAKURAI Yonekichi
(Fac. of Agriculture, Iwate Univ.)
資料名:
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry
(Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry)
巻:
71
号:
7
ページ:
1761-1763 (J-STAGE)
発行年:
2007年
JST資料番号:
G0021A
ISSN:
0916-8451
CODEN:
BBBIEJ
資料種別:
逐次刊行物 (A)
記事区分:
短報
発行国:
日本 (JPN)
言語:
英語 (EN)