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J-GLOBAL ID:202102214871783538   整理番号:21A1053584

受容体タンパク質を用いた味覚感知初反応の解析と応用

著者 (4件):
資料名:
巻: 79  号:ページ: 86-89  発行年: 2021年03月10日 
JST資料番号: G0089A  ISSN: 0914-8981  CODEN: BIDSE6  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 解説  発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
抄録/ポイント:
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味覚受容は味物質と味覚受容体との分子間相互作用から始まる。筆...
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準シソーラス用語:
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分類 (2件):
分類
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その他の感覚  ,  細胞膜の受容体 
引用文献 (10件):
  • Taruno, A. et al.: Taste transduction and channel synapses in taste buds, Pflüg. Arch. Eur. J. Phy., 473(1), 3-13 (2021)
  • Ellaithy, A. et al.: Structural and biophysical mechanisms of class C G protein-coupled receptor function, Trends Biochem. Sci., 45 (12), 1049~1064 (2020)
  • Behrens, M. et al.: Structure-function relationships of olfactory and taste receptors, Chem. Senses, 43(2), 81~87(2018)
  • Yamashita, A.: Current pivotal strategies leading a difficult target protein to a sample suitable for crystallographic analysis, Biochem. Soc. Trans., 48(4), 1661~1673 (2020)
  • Ashikawa, Y. et al.: GFP-based evaluation system of recombinant expression through the secretory pathway in insect cells and its application to the extracellular domains of class C GPCRs, Protein Sci., 20(10), 1720~1734(2011)
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