研究者
J-GLOBAL ID:201701005460611477   更新日: 2024年02月14日

戴 瑩

ダイ イン | Dai Ying
ホームページURL (2件): https://nrid.nii.ac.jp/ja/nrid/1000060305290/https://nrid.nii.ac.jp/en/nrid/1000060305290/
研究分野 (3件): 計測工学 ,  知能情報学 ,  感性情報学
競争的資金等の研究課題 (2件):
  • 2022 - 2025 A novel study on visible ingredient identification in food images for food computing
  • 2007 - 2010 意味の曖昧さと多様さを考慮する大規模画像・ビデオの自動表現手法に関する研究
論文 (52件):
  • Ying Dai. Building CNN-Based Models for Image Aesthetic Score Prediction Using an Ensemble. Journal of Imaging. 2023. 2. 2
  • Ziyi Zhu, Ying Dai. CNN-based visible ingredient segmentation in food images for food ingredient recognition. Proc. of AAAI AAI 2022. 2022. 348-353
  • Ying Dai. Exploring Metrics to Establish an Optimal Model for Image Aesthetic Assessment and Analysis. Journal of Imaging. 2022
  • Ziyi Zhu, Ying Dai. Food Ingredients Identification from Dish Images by Deep Learning. Journal of Computer and Communications. 2021
  • Ying Dai. Sample-specific repetitive learning for photo aesthetic auto-assessment and highlight elements analysis. Multimedia Tools and Applications. 2021
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書籍 (1件):
  • Kansei Engineering and Soft Computing: Theory and Practice(共著)
    IGI Global 2010 ISBN:9781616927974
講演・口頭発表等 (18件):
  • CNN を用いた保護性さび評点推測モデルの構築
    (情報処理学会第83回全国大会)
  • Faster R-CNN を用いた路面のひび割れの特定と カテゴリー推定モデルの構築
    (情報処理学会第82回全国大会)
  • 瞼や顔などの画像を用いた貧血推測モデルの構築
    (情報処理学会第82回全国大会)
  • CNN を用いた手書き文字画像から人の性格を推測するシステム
    (情報処理学会第82回全国大会)
  • Faster RCNN を用いた食事画像から料理部分の抽出モデルの構築
    (情報処理学会第82回全国大会)
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学歴 (3件):
  • - 1996 信州大学 工学系研究科 システム開発工学専攻
  • - 1988 中国西安交通大学大学院 情報&制御研究科 制御工学専攻
  • - 1985 中国西安交通大学 工学部 情報&制御学科
経歴 (6件):
  • 2002/04/01 - 現在 岩手県立大学 ソフトウェア情報学部 准教授
  • 1998/04/01 - 2002/03/31 岩手県立大学 ソフトウェア情報学部 講師
  • 1995/04/01 - 1997/03/31 日本学術振興会 特別研究員
  • 1991/04/01 - 1992/09/30 中国華南理工大学工学部自動化工学科 講師
  • 1990/08/01 - 1991/03/31 中国西安交通大学人工知能研究所 講師
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所属学会 (3件):
感性工学 ,  電気情報通信学会 ,  IEEE
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