研究者
J-GLOBAL ID:202101005231514258   更新日: 2024年06月18日

山田 麻以

ヤマダ マイ | Yamada Mai
所属機関・部署:
職名: 専任講師
研究分野 (2件): 理論経済学 ,  理論経済学
研究キーワード (3件): 産業組織 ,  チーム生産 ,  リーダーシップ
競争的資金等の研究課題 (3件):
  • 2021 - 2026 ソーシャリゼーションが組織の生産性にもたらす影響に関する理論的研究
  • 2023 - 2024 DSGEモデルによる財政乗数の研究
  • 2016 - 2017 競合企業の参入が企業の価格と利潤に与える影響について
論文 (12件):
  • Mai Yamada. Entry deterrence strategies in the retail sector: Can extending business hours be an effective tool for deterring entry?. Meikai Economic Review. 2024. 36. 1-18
  • Masataka Eguchi, Yuhki Hosoya, Mai Yamada. The consumption multiplier of government spending: the role of substitutability between government spending and leisure. Economics Letters. 2024. 235. 1-4
  • Keisuke Hattori, Mai Yamada. Closing the Psychological Distance: The Effect of Social Interactions on Team Performance. Munich Personal RePEc Archive No. 117042. 2023
  • Mai Yamada. Regulation of Business Hours for Certain Stores: The Impact on Total Welfare. Meikai Economic Review. 2023. 35. 1. 16-29
  • Jumpei Hamamura, Mai Yamada. Lead or facilitate? When should an MBA-educated member decide on an action in team production?. SSRN-id4093439. 2022
もっと見る
講演・口頭発表等 (22件):
  • Commuting gap and Time allocation
    (Applied Economics and Management Workshop 第15回 2024)
  • The Consumption Multiplier of Government Spending: The Role of Substitutability between Government Spending and Leisure
    (先端マクロ研究会 2023)
  • Closing the Psychological Distance: The Impact of Social Interactions on Team Performance
    (産業組織・競争政策研究会 2023)
  • Closing the Psychological Distance: The Impact of Social Interactions on Team Performance
    (Sapporo Workshop on Industrial Economics 2023 2023)
  • Extending Business Hours as an Entry Deterrence
    (桃山学院大学水共同プロジェクト研究会 2022)
もっと見る
学位 (1件):
  • 博士(応用経済学) (大阪大学)
経歴 (3件):
  • 2021/04 - 現在 明海大学 経済学部 経済学科 専任講師
  • 2020/04 - 2021/03 静岡英和学院大学 人間社会学部 人間社会学科 専任講師
  • 2015/04 - 2020/03 昭和女子大学 グローバルビジネス学部 ビジネスデザイン学科 助教
所属学会 (2件):
日本応用経済学会 ,  日本経済学会
※ J-GLOBALの研究者情報は、researchmapの登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、こちらをご覧ください。

前のページに戻る