研究者
J-GLOBAL ID:200901059952687983
更新日: 2022年08月20日
庄司 一郎
ショウジ イチロウ | Shoji Ichirou
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研究分野 (1件):
家政学、生活科学
研究キーワード (2件):
食生活
, Food Culture
競争的資金等の研究課題 (2件):
2003 - 2007 Studies on Science of Cooking of Rice and Starch
1997 - 2003 米ならびに米デンプンの調理科学的研究
MISC (71件):
炊飯米に対する料理酒の添加効果. New Food Industry. 2004. 46, 7, 9-16
米飯の硬さおよび組織に及ぼす食塩添加の影響. 日本家政学会誌. 2004. 55, 4, 305-313
The Effects of the Sake Seasonings on Cooking Properties of Rice. New Food Industry. 2004. 46, 7, 9-16
Effects of Salt on Histological Hardness of Cooked Rice. The Japan Society of Home Economics. 2004. 55, 4, 305-313
無洗米の品質特性. New Food Industry. 2003. 45, 9, 24-32
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書籍 (4件):
新食品・加工概論
同文書院 2001
New Food Processings
DOBUNSYOEN 2001
食品加工学
建帛社 1998
Food Processings
KENPAKUSHA 1998
Works (4件):
桑葉粉末の加工食品への利用に関する研究
1997 -
Utilization of Mulberry Leaves Flour to Processing as Food Materials
1997 -
近赤外分光法による米の品質評価
1993 -
Quality judgements of rice by near infrared spectral methods.
1993 -
学歴 (2件):
- 1973 日本大学 法学部 法律
- 1973 日本大学
学位 (1件):
博士(農学) (東京農業大学)
経歴 (1件):
郡山女子大学 家政学部 食物栄養学科 教授
受賞 (1件):
1983 - 日本家政学会奨励賞
所属学会 (3件):
日本応用糖質科学会
, 日本食品科学工学会
, 日本家政学会
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