研究者
J-GLOBAL ID:200901062907835425
更新日: 2024年01月17日
南出 隆久
ミナミデ タカヒサ | Minamide Takahisa
所属機関・部署:
職名:
教授
研究キーワード (4件):
環境調理学
, 食品保蔵
, Cookery Science for Environment
, Food Storage
競争的資金等の研究課題 (8件):
- 生ゴミコンポストのコミュニティー型モデル作り
- 緑大豆の機能性食品への開発
- 竹の有効利用について
- カルシウム,マグネシウムの生理作用に関する研究
- Community program on making compost from fresh garbage
- Development of functional properties of soybeans
- Utility of Bamboo
- Study on Calcuim and Magnesium Physiology
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MISC (42件):
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A study on development of menus for daily intake of 25g soybean protein and nutrition analysis of soybean food. J.East Asian Soc.Dietary Life. 2002. 12, 107 - 122
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A study on perception and preference of Korean,Japanese and Chinese university students for Korean Kimchi. ARAHE. 2002. 9, 94 - 102
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Changes in chromaticity and 6 mineral contents of sea mustards according to several cooking methods. J.Korean Soc.Food and Cookery Sci.,. 2002. 18, 101 - 108
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The effect on copper dissolution from copper cookware by acid condiments. J.East Asian Soc.Dietary Life. 2000. 10, 239 - 244
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The study for utilization of pork bone as calcium reinforecement diet. J.East Asian Soc.Dietary Life. 2000. 10, 153 - 159
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書籍 (8件):
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総合調理科学事典
光生館 1997
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キノコの科学
朝倉書店 1997
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Dictionary of Cookery Science
Kosei-kan Pub. 1997
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Mushrooms Science
Asakura Pub. 1997
-
野菜の科学
朝倉書店 1993
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Works (15件):
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竹の利用開発と食生活への導入-竹炭による保温米飯の品質保持-
1997 -
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Utilizetion and application of bamboo for dietary system -Effect of bamboo charcoal on quality of cooked rice
1997 -
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京の竹地図-嵐山・嵯峨野コース
1995 -
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竹を使用した緑環境の保全と形成-丹後地域の学術調査から-
1995 -
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京の野菜食(総説)
1994 -
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学歴 (4件):
- - 1973 大阪府立大学 農学研究科 園芸農学
- - 1973 大阪府立大学
- - 1967 大阪市立大学 家政学部 食物学科
- - 1967 大阪市立大学
学位 (1件):
委員歴 (2件):
- 1999 - 東アジア食生活学会 理事
- 1990 - 日本食品保蔵科学会 理事
受賞 (2件):
- 1985 - 日本コールドチェーン研究会学術賞
- 1976 - 日本食品工業学会賞
所属学会 (5件):
東アジア食生活学会
, 日本調理科学会
, 日本家政学会
, 日本食品科学工学会
, 日本食品保蔵科学会
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