研究者
J-GLOBAL ID:200901076751486779
更新日: 2022年08月03日
橋本 啓
ハシモト ケイ | Hashimoto Kei
この研究者にコンタクトする
直接研究者へメールで問い合わせることができます。
所属機関・部署:
宇都宮大学 農学部 生物生産科学科
宇都宮大学 農学部 生物生産科学科 について
「宇都宮大学 農学部 生物生産科学科」ですべてを検索
機関情報を見る
職名:
助教授
ホームページURL (1件):
http://agri.mine.utsunomiya-u.ac.jp
研究分野 (1件):
食品科学
研究キーワード (2件):
食品化学
, Food Chemistry
競争的資金等の研究課題 (4件):
食品成分の生理活性
食品機能性因子の吸収の制御
Biologically active constituents in foods
Absorption of food factors across the intestinal barrier.
MISC (29件):
In vitro digestion of sinigrin and glucotropaeolin by single strains of Bifidobacterium and identification of the digestive products. Food Chem. Toxicol. 2004. 42, 351-357
Antioxidative effects of phenolic acids on lipid peroxidation induced by H2O2 in the presence of myoglobin. Food Sci. Technol. Res. 2004. 10, 205-7
D. L. Cheng, K. Hashimoto, Y. Uda. In vitro digestion of sinigrin and glucotropaeolin by single strains of Bifidobacterium and identification of the digestive products. Food and Chemical Toxicology. 2004. 42. 3. 351-357
Antioxidative effects of phenolic acids on lipid peroxidation induced by H2O2 in the presence of myoglobin. Food Sci. Technol. Res. 2004. 10, 205-7
A new principle for tight junction modulation based on occludin peptides. Mol. Pharmacol. 2003. 64(6)
もっと見る
特許 (1件):
消化管吸収促進剤
Works (2件):
食品廃棄物を用いた機能性食品素材の開発
1998 - 2003
Development of functional foods from waste in food industry
1998 - 2000
学歴 (4件):
- 1991 東京大学 農学研究科
- 1991 東京大学
- 1989 東京大学 農学部 農芸化学科
- 1989 東京大学
学位 (1件):
博士(農学) (東京大学)
経歴 (6件):
1997 - 1998 宇都宮大学 講師
1997 - 1998 宇都宮大学
1998 - - 宇都宮大学 助教授
1998 - - Utsunomiya University, Associate Professor
1991 - 1997 静岡県立大学 助手
1991 - 1997 University of Shizuoka, Research Associate
全件表示
所属学会 (2件):
日本食品科学工学会
, 日本農芸化学会
※ J-GLOBALの研究者情報は、
researchmap
の登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、
こちら
をご覧ください。
前のページに戻る
TOP
BOTTOM