研究者
J-GLOBAL ID:200901081450804744
更新日: 2022年09月12日
福家 眞也
フケ シンヤ | Fuke Shinya
研究キーワード (2件):
食品のおいしさ
, 食品の味と成分との関係
競争的資金等の研究課題 (4件):
- 食品学
- Umami derived from protein degaradation products
- Relation between highmolecular component in Fish extract and taste or freshness
- Taste-active components in seafood
MISC (38件):
-
福家眞也. 食品の味と酸味物質とpHの関係. アクアネット. 2007. 10. 3. 39
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Food Life. zen-eiren publ. com. 2005. 99. 12. 30-34
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K. S. Lwin, Shinya Fuke. マダイのエキスの味に影響を与えるタンパク質の役割. 2002. 68. suppl.II. 1401
-
Khin Saw Lwin, Shinya Fuke. Role of proteins in the taste of red sea bream extract. Fisheries Science. 2002. 68. suppl.II. 1398-1401
-
Bone Marrow の呈味成分について. (財)日本食肉消費総合センター. 2000. /,177-197
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書籍 (30件):
-
食生活(単著)
全衛連「食生活」出版局(東京) 2005
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日本人はなぜかつおを食べてきたのか(共著)
(財)味の素 食の文化センター(東京) 2005
-
Why the Japanese has been eaten Katsuwobushi ?
Ajinomoto Center of Food Culture 2005
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筋タンパク質およびエキス成分による品質評価
恒星社厚生閣(東京) 2004
-
Evaluation for Fish Quality by muscle protein and extracts
2004
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Works (7件):
-
Taste components in dried skipjack
2001 -
-
Taste Effect of Seawater on oyster
2001 -
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Basic Research on Quality controll of marine food
2000 -
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食品の呈味成分
1991 -
-
Taste-active Components in Foods.
1991 -
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学歴 (2件):
学位 (1件):
- Doctor of Agriculture (The University of Tokyo)
経歴 (4件):
- 1983 - 1994 Tokyo GAKUGEI UNIV. Fac. of Edu. associate Prof.
- 1994 - - Tokyo GAKUGEI UNIV. Fac. of Edu. Prof.
- 1977 - 1983 Research assistant in Tokyo UNIVERSITY, Faculty of Agric.
- 1974 - 1976 Fisheries and MARINE Service, Vancouver
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