研究者
J-GLOBAL ID:200901095356571672   更新日: 2020年06月01日

大賀 一也

オオガ カズヤ | Ohga Kazuya
所属機関・部署:
職名: 教授
研究分野 (2件): 機能物性化学 ,  分析化学
研究キーワード (6件): 匂いセンサ ,  化学センサ ,  キラル分離 ,  Odor Sensor ,  Chemical Sensor ,  Chiral Separation
競争的資金等の研究課題 (6件):
  • 1990 - 2006 新しい化学センサの開発
  • 1990 - 2006 Development of Novel Chemical Sensors
  • 1985 - 2006 化学修飾糖質の分子認識能
  • 1985 - 2006 Molecular Recognition Abilities of Chemically Modified Carbohydrates
  • 人工嗅覚(匂いセンサ)の開発
全件表示
MISC (69件):
書籍 (5件):
  • Enantioseparation of α-Amino Acids by Capillary Electrophoresis Using L-Cysteine-Modified Cyclodextrins as Chiral Selectors(共著)
    Proceedings of the Fifth Asian Conference on Analytical Sciences 1999
  • Chiral HPLC of Amino Acids Using Chemically Modified Chitosans as the Stationary Phase(共著)
    Proceedings of the Fifth Asian Conference on Analytical Sciences 1999
  • Electrochemiluminescence Sensor Having a Pt Electrode Coated Doubly with Ru(bpy)<sub>3</sub><sup>2+</sup>-Modified Chitosan and Silica Get Membranes. Influence of the Introduction of Functional Groups into the Silica Gel on the Substrate Selectivity(共著)
    Proceedings of the Fifth Asian Conference on Analytical Sciences 1999
  • Fiber-Optic Ethanol Sensor Having a Chitosan/Poly(vinyl alcohol) Membrane as a Cladding (共著)
    Chitin Handbook, Atec, Grottammare, Italy 1997
  • Determination of Oxalate with Fiber-Optic Electrochemiluminescence Sensors(共著)
    Proceedings of the Symposium on Chemical Sensors II 1993
学歴 (4件):
  • - 1971 九州大学 合成化学(専攻)
  • - 1971 九州大学
  • - 1966 九州大学 合成化学科
  • - 1966 九州大学
学位 (2件):
  • 工学博士 (九州大学)
  • 工学修士 (九州大学)
経歴 (11件):
  • 1974 - 1985 大分大学工学部 助教授
  • 1974 - 1985 Associate Professor, Faculty of Engineering,
  • 1985 - - 大分大学工学部 教授
  • 1985 - - Professor, Faculty of Engineering, Oita University
  • 1973 - 1974 大分大学工学部 講師
全件表示
委員歴 (2件):
  • 1999 - 日本分析化学会 九州支部支部長
  • 1994 - 1995 日本キチン・キトサン学会 理事
所属学会 (4件):
日本キチン・キトサン学会 ,  米国化学会(American Chemical Society) ,  日本分析化学会 ,  日本化学会
※ J-GLOBALの研究者情報は、researchmapの登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、こちらをご覧ください。

前のページに戻る