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J-GLOBAL ID:200902112506081399   整理番号:99A0791909

コレステロールではなかった,動脈硬化・心疾患の主危険因子 n-6/n-3比が7割,コレステロールは3割以下か

Cholesterol was not a main risk factor of arteriosclerosis and heart failure. Proposal of the mainrisk factor: N-6/N-3 ratio to be 70% and cholesterol 3 0% or less.
著者 (1件):
資料名:
巻:号:ページ: 25-36  発行年: 1999年03月31日 
JST資料番号: L1620A  ISSN: 1343-4594  CODEN: SHEIFG  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 解説  発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
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分類 (2件):
分類
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循環系の臨床医学一般  ,  脂質の代謝と栄養 
引用文献 (23件):
  • 1) 奥山治美,脂質摂取量の推奨値一会長要約,脂質栄養学6:5-42,1997.
  • 2) Okuyama, H., Kobayashi, T. and Watanabe, S. Dietary fatty acids-The n-6/n-3 balance and chronic, elderly diseases. Excess linoleic acid and relative n-3 defi-ciency syndrome seen in Japan. Prog. Lipid Res. 35 : 409-4572, 1997.
  • 3) Muldoon, MF, Manuck, SB and Matthews, KA Lowering cholesterol concentrations and mortality : a quantitative, review of primary prevention trials. Brit. Med. J. 301 : 301-309, 1990.
  • 4) Ramsay, LE, Yeo WW and Jackson, PR Dietary reduction of serum cholesterolconcentration : time to think again. Brit. Med. J. 303 : 953-957, 1991.
  • 5) Strandberg, TE, Salomaa, VV, Naukkarinen, VA, Vanhanen, HT, Sarna, SJ and Miettinen, TA Long-term mortality after 5-year multifactorial primary prevention of cardiovascular diseases in middle-aged men J. Am. Med. Assoc. 266 : 1225-1229, 1991.
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