文献
J-GLOBAL ID:201102293134149903   整理番号:11A1889942

食用の褐藻類,マコンブLaminaria japonicaのグルコース誘導性蛋白質損傷とラット水晶体のアルドースレダクターゼの抑制活性

Inhibitory activities of the edible brown alga Laminaria japonica on glucose-mediated protein damage and rat lens aldose reductase
著者 (6件):
資料名:
巻: 77  号:ページ: 1069-1079  発行年: 2011年11月 
JST資料番号: L2029A  ISSN: 0919-9268  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: ドイツ (DEU)  言語: 英語 (EN)
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分類 (3件):
分類
JSTが定めた文献の分類名称とコードです
海藻類  ,  植物の生化学  ,  糖質代謝作用薬の基礎研究 
引用文献 (54件):
  • BROWNLEE, M. Biochemistry and molecular cell biology of diabetic complications. Nature. 2001, 414, 813-820
  • PEYROU, J. Advanced glycation endproducts (AGEs) : pharmacological inhibition in diabetes. Pathol Biol. 2006, 54, 405-419
  • NAKAMURA, N. Induction of aldose reductase in cultured human microvascular endothelial cells by advanced glycation end products. Free Radic Biol Med. 2000, 29, 17-25
  • HAMADA, Y. Epalrestat, an aldose reductase inhibitor, reduces the levels of Nepsilon-(carboxymethyl)-lysine protein adducts and their precursors in erythrocytes from diabetic patients. Diabetes Care. 2000, 23, 1539-1544
  • NAKAMURA, N. Effects of eparlestat on plasma levels of advanced glycation end products in patients with type 2 diabetes. In vivo. 2003, 17, 177-180
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