戸邉 優美. 埼玉県における麦食とその変化 : 「民俗資料緊急調査票」を資料として-Trends in Barley and Wheat Eating Habits and Observed Changes in Saitama Prefecture : Questionnaires Used for the Emergency Survey on Folk Materials in Japan and the Distribution of Eating Habits in Saitama Prefecture-高度経済成長と食生活の変化. 国立歴史民俗博物館研究報告 = Bulletin of the National Museum of Japanese History. 2023. 241. 227-252
戸邉 優美. 漬物作りの経済的価値 : 球磨地方の漬物と高度経済成長期の「市房漬(いちふさづけ)」誕生を中心として-Economic Value of Pickle-Maling : Focusing on the Pickles Made in Kuma Region and the Invention of Ichifusazuke Pickles during Japan's High Economic Growth Period-高度経済成長と食生活の変化. 国立歴史民俗博物館研究報告 = Bulletin of the National Museum of Japanese History. 2023. 241. 253-264
戸邉 優美. 関東地方の民俗行事と博物館等展示への影響-特集 日本民俗学の研究動向(1) ; 新型コロナ禍における民俗学. 日本民俗学 = Bulletin of the Folklore Society of Japan / 日本民俗学会 編. 2022. 310. 55-60