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J-GLOBAL ID:201602012613593514   整理番号:74A0367238

最近における日本人の食品中の鉛について

著者 (4件):
資料名:
巻: 18  号:ページ: 12-13  発行年: 1974年 
JST資料番号: G0567A  ISSN: 0582-4176  CODEN: SEEIA   資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 短報  発行国: 日本 (JPN)  言語: 日本語 (JA)
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日常食品から摂取される鉛量を推定する資料のため,前報に引続き,現在日本人の常用している市販の生鮮食品,加工食品,魚介類,そう菜類中の鉛量を測定し,一部の食品について1950年代の成績と比較した;表4参9
引用文献 (9件):
  • 1) 堀口俊一: 一般環境におけるヒトの鉛収支, 医学のあゆみ, 82: 561-566, 1972.
  • 2) Horiuchi, K. and S. Horiguchi: An attempt to assume absorption and excretion of lead in the healthy Japanese population, Osaka City Med. J., 17: 19-23, 1971.
  • 3) Horiguchi, S. and T. Utsunomiya: An estimate of the body burden of lead in the healthy Japanese population, Osaka City Med. J., 19: 1-5, 1973.
  • 4) Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives: Evaluation of certain food additives and the contaminants mercury, lead, and cadmium, Wld Hlth Org. techn. Rep. Ser. No. 505, p. 16-20, 1972.
  • 5) WHO Expert Committee on Trace Elements in Human Nutrition: Trace elements in human nutrition, Wld Hlth Org. techn. Rep. Ser., No. 532, p. 46-47, 1973.
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