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J-GLOBAL ID:201602279487116356   整理番号:16A1349246

ナマコサポニンエキノシドA(EA)は概日パターンと連動して肝臓脂肪酸β-酸化を促進し,脂肪酸生合成を抑制する

Sea Cucumber Saponin Echinoside A (EA) Stimulates Hepatic Fatty Acid β-Oxidation and Suppresses Fatty Acid Biosynthesis Coupling in a Diurnal Pattern
著者 (10件):
資料名:
巻: 62  号:ページ: 170-177(J-STAGE)  発行年: 2016年 
JST資料番号: F0733A  ISSN: 0301-4800  CODEN: JNSVA5  資料種別: 逐次刊行物 (A)
記事区分: 原著論文  発行国: 日本 (JPN)  言語: 英語 (EN)
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日周期は脂質代謝を含む生理学的事象を制御し,24時間の周期的...
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分類 (2件):
分類
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動物性水産食品  ,  脂質の代謝と栄養 
引用文献 (37件):
  • 1) Tanaka K, Nishizono S, Kase A, Ogura S, Kurita M, Murakami T, Kugino K, Matsumoto H, Ikeda I. 2003. Effects of dietary black sea cucumber on serum and liver lipid concentrations in rats. Nippon Eiyo Shokuryo Gakkaishi (J Jpn Soc Nutr Food Sci) 56: 175-179.
  • 2) Liu HH, Ko WC, Hu ML. 2002. Hypolipidemic effect of glycosaminoglycans from the sea cucumber Metriatyla scabra in rats fed a cholesterol-supplemented diet. J Agrc Food Chem 50: 3602-3606.
  • 3) Kalinin VI. 2000. System-theoretical (Holistic) approach to the modelling of structural-functional relationships of biomolecules and their evolution: an example of triterpene glycosides from sea cucumbers (Echinodermata, Holothurioidea). J Theor Biol 206: 151-168.
  • 4) Tian F, Zhang X, Tong Y, Yi Y, Zhang S, Li L, Ding J. 2005. PE, a new sulfated saponin from sea cucumber, exhibits anti-angiogenic and anti-tumor activities in vitro and in vivo. Cancer Biol Ther 4: 874-882.
  • 5) Zou ZR, Yi YH, Wu HM, Wu JH, Liaw CC, Lee KH. 2003. Intercedensides AC, three new cytotoxic triterpene glycosides from the sea cucumber Mensamaria intercedens Lampert. J Natural Products 66: 1055-1060.
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