研究者
J-GLOBAL ID:201701016968748445   更新日: 2024年03月13日

髙部 稚子

タカベ ワカコ | Takabe Wakako
所属機関・部署:
職名: 准教授
研究分野 (1件): 分子生物学
競争的資金等の研究課題 (2件):
  • 2018 - 2021 糖化ストレスによる骨機能阻害に対するS. sonchifoliusの効果
  • 2014 - 2016 セレノプロテインP による膵臓ベータ細胞障害のメカニズム解析
論文 (97件):
  • Wakako Takabe, Takehiro Nagata, Karin Nakamura, Mika Asano, Masayuki Yagi, Yoshikazu Yonei, Yasushi Kondo, Shinichi Sugiura. Effect of ceramic-treated water on food functionality of strawberries. Glycative Stress Research. 2022. 9. 2. 63-72
  • Masayuki Yagi, Kanako Baba, Chieko Sakiyama, Mari Ogura, Wakako Takabe, Yoshikazu Yonei. Effects of varieties and cooking on the glycative stress inhibitory effect of eggplant. Glycative Stress Research. 2022. 9. 2. 55-62
  • Unusual Cembrane Diterpenoid Isolated from the Japanese Soft Coral Genus Sinularia. Heterocycles. 2022. 104. 4. 797-803
  • Examination of postprandial blood glucose prediction model using food nutrition component values. Glycative Stress Research. 2020. 7. 4. 268-277
  • Involvement of glycative stress in diabetic nephropathy and effects of anti-glycation material Kuromoji (Lindera umbellata Thunb.). Glycative Stress Research. 2020. 7. 4. 287-297
もっと見る
MISC (85件):
学位 (1件):
  • 博士(工学) (東京大学)
※ J-GLOBALの研究者情報は、researchmapの登録情報に基づき表示しています。 登録・更新については、こちらをご覧ください。

前のページに戻る