研究者
J-GLOBAL ID:201901010621104641   更新日: 2024年02月01日

青木 恵子

Aoki Keiko
所属機関・部署:
職名: 准教授
研究分野 (1件): 経済政策
研究キーワード (1件): 実験経済学
競争的資金等の研究課題 (13件):
  • 2023 - 2027 福祉型バイオマスタウンのための食農福エネルギー経済循環システム設計
  • 2021 - 2025 共創アプローチを用いた労働者間の相互信頼を醸成する生産システムと社会保障制度設計
  • 2021 - 2025 バブル解明のための期待・価格・ファンダメンタルズ三者間相互作用の実験・実証研究
  • 2020 - 2023 企業経営者に対する産業事故抑止インセンティブ付与方法の経済実験による検証
  • 2020 - 2023 持続可能な木質バイオマスタウン実現に必要な食農林環エネルギー経済システム設計
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論文 (24件):
  • Keiko Aoki, Kenju Akai. A comparison between Spain and Japan with respect to the color, expected taste scale, and sustainability of strawberries: A choice experiment. Food Quality and Preference. 2023. 103. 104671-104671
  • Keiko Aoki, Kenju Akai. Testing hypothetical bias in a choice experiment: An application to the value of the carbon footprint of mandarin oranges. PLOS ONE. 2022. 17. 1. e0261369-e0261369
  • Kenju Akai, Keiko Aoki, Yasuko Ueda, Kazuo Kanetsuku. Redesigning parking facilities using a parking service satisfaction survey at Izumo local airport in Japan. Transportation Research Interdisciplinary Perspectives. 2021. 11. 100433-100433
  • Ryoji Makino, Kenju Akai, Jun-ichi Takeshita, Takanori Kudo, Keiko Aoki. Effect of disclosing the relation between effort and unit reliability on system reliability: An economic experiment. PLOS ONE. 2021. 16. 4. e0249722-e0249722
  • Kenju Akai, Tetsuya Hirotomi, Aoi Mishima, Keiko Aoki, Tsunetaka Kijima, Toru Nabika. Continuous efforts leads to a value for hypertensive patients: Development of a casual smart Na/K meter and smart Na/K application linked by NFC to android. International Journal of Automation Technology. 2020. 14. 5. 791-799
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MISC (10件):
書籍 (3件):
  • Service Engineering for Gastronomic Sciences: An Interdisciplinary Approach for Food Study
    Springer Nature Singapore Pte Ltd 2020
  • 低所得労働者の社会的包摂に対する価値の評価と包摂のための社会保障制度設計
    全国勤労者福祉・共済振興協会 2016
  • 非自発的孤立・無縁ゼロ社会創成のためのセーフティネット設計
    全国勤労者福祉・共済振興協会 2013
学歴 (4件):
  • 2003 - 2010 大阪大学大学院 経済学研究科
  • 2002 - 2003 神戸大学 経済学部3年次編入
  • 1994 - 1998 北海道大学 農学部 生物資源科学科植物寄生病学講座
  • - 1993 大阪府立桜塚高等学校
学位 (1件):
  • 博士(経済学) (大阪大学)
経歴 (11件):
  • 2022/04 - 現在 埼玉大学 大学院人文社会科学研究科 准教授
  • 2017/10 - 2022/03 九州大学 エネルギー研究教育機構 准教授
  • 2014/08 - 2019/03 東京大学 人工物工学研究センター 客員准教授
  • 2014/04 - 2019/03 新潟大学 超域学術院朱鷺・自然再生学研究センター 協働研究員
  • 2014/04 - 2017/09 横浜国立大学 研究推進機構 特任教員(講師)
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委員歴 (1件):
  • 2013/07 - 2014/03 佐渡市 環境経済好循環戦略推進委員
受賞 (5件):
  • 2023/05 - ISSN Awards ISSN International Research Awards 2023 A Comparison between Spain and Japan with respect to the Color, Expected Taste Scale, and Sustainability Effects of Strawberries: A Choice Experiment
  • 2018/05 - 日本高血圧学会第7回臨床高血圧フォーラム チーム医療賞 塩分摂取量と血圧上昇に関する正負の情報が高血圧罹患者と非罹患者の減塩価値に与える影響:選択型実験法を用いたアンケート調査
  • 2017/07 - Icserve2017 Best paper awards An Economic Lab Experiment for the Best offer and Approval in Face-to-face Service Interaction Situation
  • 2011/07 - Osaka University Annual Report of Osaka University 2010-2011論文100選採択 Consumer Reaction to Information on Food Additives: Evidence from an Eating Experiment and a Field Survey
  • 2008/03 - 日本農業経済学会 ポスター賞受賞 Consumer Reaction to Information on Food Additives: Evidence from an Eating Experiment and a Field Survey
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