研究者
J-GLOBAL ID:201901015396613266   更新日: 2024年04月05日

CHAOHUI FENG

フォン チャオフイ | CHAOHUI FENG
所属機関・部署:
職名: 助教
その他の所属(所属・部署名・職名) (1件):
  • 国立研究開発法人理化学研究所  客員研究員
ホームページURL (1件): https://www.researchgate.net/profile/Chao_hui_Feng
研究分野 (1件): 食品科学
研究キーワード (5件): 予測モデル ,  テラヘルツイメージング ,  ハイパースペクトル画像解析 ,  真空冷却 ,  浸漬真空冷却
競争的資金等の研究課題 (19件):
  • 2021 - 2026 卓越研究員事業
  • 2022 - 2023 Innovative meal: evaluation of immersion vacuum cooled sausages stuffed in a new novel casing formulation with flavonoids extracted from waste orange peel based on hyperspectral imaging
  • 2022 - 2023 ソーセージ用改質羊腸の開発および非破壊品質評価
  • 2022 - 2023 北見工業大学 学長裁量経費
  • 2022 - 2023 廃蜜柑皮から抽出したフラボノイドを添加したソーセージのハイパースペクトルイメージングを用いた品質評価
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論文 (43件):
  • Chao-Hui Feng, Hirofumi Arai, Francisco J. Rodríguez-Pulido. Assessment of adenosine triphosphate content in sausages stuffed in different modified casing treatments added with orange extracts, utilising hyperspectral imaging combined with multivariate analysis. Frontiers in Nutrition. 2024. 11. 1370339
  • Chao-Hui Feng, Chiko Otani, Hiromichi Hoshina. Characterization of Different Types of Crystallization from Cocoa Butter by Using Terahertz Spectroscopy. Applied Sciences. 2024. 14. 1. 13
  • Juan F. García-Martín, Chao-Hui Feng, Nelson-Manuel Domínguez-Fernández, Paloma Álvarez-Mateos. Microwave-Assisted Extraction of Polyphenols from Bitter Orange Industrial Waste and Identification of the Main Compounds. Life. 2023. 13. 9. 1864-1864
  • Chao-Hui Feng. Vacuum-Packed Pork Sausages with Modified Casing Added with Orange Peel Extracts: Evaluating In Vitro Antioxidant Activity via Hyperspectral Imaging Coupled with Chemometrics. Processes. 2023. 11. 9. 2583
  • Chao-Hui Feng, Hirofumi Arai. Estimating Moisture Content of Sausages with Different Types of Casings via Hyperspectral Imaging in Tandem with Multivariate. Applied Sciences. 2023. 13. 9. 5300-5300
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MISC (5件):
特許 (12件):
  • Strawberry preservation composite packaging film and preparation method thereof
  • Fat mimic and application thereof in Sichuan style sausages
  • Fresh-keeping composite film of sausage with casing adopting immersion vacuum cooling modification and preparation method of fresh-keeping composition film
  • The method for improving modified casing sausage shelf life
  • Long-shelf-life sausage and preparation method thereof
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書籍 (3件):
  • The Book of Flavonoids
    Nova Science publishers 2021 ISBN:9781685073763
  • Hyperspectral Imaging Analysis and Applications for Food Quality
    CRC Press, Taylor & Francis Group, LLC. ISBN:978-1-138-63079-6 2018
  • Applications of Ultrasound in the Beverage Industry
    Nova Science Publishers ISBN: 978-163485085-8;978-163485069-8 2016
講演・口頭発表等 (19件):
  • Evaluating quality of sausages stuffed in modified casings added with hesperidin during 43-day long-term storage
    (令和4年度 日本農芸化学会 北海道・東北支部 合同支部会・合同若手 2022)
  • Potential and prospects of terahertz technology for the food applications
    (The IEEE Summer Topicals Meeting Series, 11th-13th July, Cabo San Lucas, Mexico)
  • Evaluating flavonoids extracted from waste orange peels using THz-TDS
    (11th Advanced Lasers and Photon Sources (ALPS2022), 18th-22nd April, PACIFICO Yokohama, Japan 2022)
  • Evaluating moisture of cooked sausages stuffed by modified casing via using hyperspectral imaging in tandem with multivariate analysis
    (I International Workshop on Hyperspectral Imaging - Unicamp 2021)
  • Hyperspectral imaging and terahertz spectroscopic imaging technology as the novel techniques for food
    (All-Riken Workshop 2019 2019)
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Works (1件):
  • Theory and Application of Livestock Processing Technology
    FENG CHAOHUI 2015 -
学歴 (3件):
  • 2010 - 2014 アイルランドのユニバーシティカレッジダブリン大学 食品科学
  • 2009 - 2010 四川農業大学 動物遺伝学と繁殖
  • 2005 - 2009 成都大学 生物工学(食品科学)
学位 (1件):
  • 博士 (アイルランドのダブリン大学)
経歴 (7件):
  • 2021/06 - 現在 国立研究開発法人理化学研究所 客員研究員
  • 2021/04 - 現在 国立大学法人 北海道国立大学機構 北見工業大学 助教
  • 2019 - 2021/03 国立研究開発法人理化学研究所 基礎科学特別研究員
  • 2018/09 - 2018/12 スぺインのセビリア大学 客員研究員
  • 2016/09 - 2018/09 東京大学 JSPS ポストドクター研究員
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委員歴 (36件):
  • 2022/05 - 現在 査読委員 Chemosphere (impact factor: 7.086)
  • 2022/04 - 現在 査読委員 Micromachines (impact factor: 2.891)
  • 2022/03 - 現在 査読委員 AIP Advances (impact factor: 1.548)
  • 2022/03 - 現在 査読委員 Antioxidants (impact factor: 6.313)
  • 2022/01 - 現在 査読委員 Processes (impact factor: 2.847)
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受賞 (33件):
  • 2021/04 - 文部科学省科学技術 卓越研究員
  • 2021 - Elsevier Review certification for LWT-Food Science and Technology (Impact Factor: 4.006)
  • 2021 - Elsevier Review certification for Food Chemistry (Impact Factor: 6.306)
  • 2021 - Elsevier Review certification for Journal of Food Engineering (Impact Factor: 4.499)
  • 2020/02 - Wiley Online Library Review certification for Food Science & Nutrition
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所属学会 (3件):
オホーツク農林水産工学連携研究推進センター(CAFFE) メンバー ,  農業食料工学会 メンバー ,  Institute of Food Technologists (IFT) メンバー
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